Mozgó Misszió Móron

2019. október 4–6.

Komoly előkészületek, megbeszélések, találkozások, sok ima és sok kérdés előzte meg a Móri Bornapokon való megjelenésünket. A Székesfehérvár A és B gyülekezet közösen szervezte a jelenlétet, amire a missziós utánfutó is meghívást kapott.

Könyvekkel már a korábbi években is szolgáltak az emberek között, de az egészségügyi üzenettel és ilyen nagy erőket felvonultatva ez volt az első alkalom.

Péntek reggel foglaltuk el azt a helyet, ami a vásárosok közötti legutolsó volt, a központi színpadtól legtávolabb. Ennek ellenére délutántól vasárnap estig több mint ezer ember láthatta munkánkat, és szinte mindig tele volt az utánfutó és a sátor. Mintegy 700 ember vett részt programjaink valamelyikében: ételkóstolóban, egészségügyi mérésekben, gyerekfoglalkozásokon, könyvvásáron vagy a 8 alapelv oktatásában.  Voltak olyan érdeklődők, akik este, miután záráshoz készülődtünk, még nem akartak hazamenni, és több mint egy órán keresztül kérdeztek, beszélgettek.

Hatalmas összefogást odaadást, nyitottságot és nyüzsgést éltünk meg a három nap alatt, nehéz szavakba önteni azt, amiben részünk volt. Egy testvérnő fogalmazta meg talán mindannyiunk érzését a program után: „Mióta vége lett a hétvégének, nem találom a helyem, azt érzem valami hiányzik.”

A kitelepülést követő szombat délután egy hálaadó alkalmat szervezett a gyülekezet, ahol mindenki megoszthatta tapasztalatait, élményeit, észrevételeit; mi volt jó és mit kell változtassunk a jövőben, hogy még hatékonyabb eszközök lehessünk a megváltás művében.

Gyurkó János