Igehirdetők képzése

Idén október 13-án ismét lehetőségünk nyílt, hogy fejlesszük képességeinket. Ez a program minden évben megrendezésre kerül a DET szervezésében, hogy az igehirdetőket képezzék, továbbá azoknak hitelesítésére is szolgál. Idén körülbelül 100 fő vett részt ezen az alkalmon.

Szilvási András, az Adventista Teológiai Főiskola Gyakorlati Teológiai Tanszéke vezetőjének segítségével négy témával foglalkoztunk. A lelkesedésünk visszanyerését Elizeus történetén keresztül vizsgáltuk, mikor tanítványa kölcsönbe kapott fejszéjének a feje a vízbe esett. Számunkra is az első kérdés a lelkesedésünk elvesztése miatt az kell legyen, mint Elizeusnak: Hol veszett el? A nap folyamán még hallhattunk előadást arról, hogy kell egy évre előre felkészülnünk a szolgálatokra, hogyan kell beterveznünk azokat. Ebben nagy szerepe van az együttműködésnek a lelkésszel, illetve a gyülekezettel.

A következő évtől évi két alkalommal lesz igehirdetők képzése, melyek közül az egyiken kell részt venniük azoknak, akik szeretnének igehirdetői jogosultsággal rendelkezni, a másikat pedig interneten keresztül lesz lehetőségünk követni.

Ömböli Dávid