Mozgó Lelki és Egészségközpont kitelepülés – Tata

Október 19–20-ig Tatán, a Nagy Halászfesztiválon vettünk részt a helyi gyülekezettel. Már a kezdeti időszakban megerősítést kapott a kis csapat a szervezők részéről azzal, hogy a magas részvételi díjat elengedték és a jövőbeni együttműködésre is nyitottságot mutattak.

A gyönyörű tatai Öreg-tó partján, egy természetvédelmi parkban kaptuk meg, szerintem a legjobb helyet. Velünk szemben az ebédlősátrak, jobbra tőlünk pedig a nagyszínpad. Nem is kívánhattunk volna jobbat! Nagyon sokan fordultak meg a két nap alatt a rendezvényen, és sokan a kiállítók és ott dolgozók közül is bejöttek hozzánk.

A programok az egészségügyi mérésekre, életmódoktatásra, kiértékelésre, ételkóstoltatásra, gyerekfoglalkozásokra és a nagy sikerű masszírozásra összpontosultak. Az eddigiekkel ellentétben viszont nem a kiértékeléseknél, hanem az asztaloknál tevékenykedő gyülekezeti tagoknál fordultak meg a vendégek nagyobb számban, és maradtak hosszabb ideig a megszokottnál. A felkészültség, odaadás és a lelkiség érződött mindkét nap. A gyülekezet tagjai egységben, egymást segítve, ha kellett, helyettesítve dolgoztak nézeteltérés, súrlódás nélkül. Jó volt közöttük lenni, velük szolgálni.

Kívánom Isten segítségét, bölcsességét és erejét, hogy a kapcsolatok megtartásának feladatait közös erővel véghez vihessék!

Szeretném ezt a fórumot is felhasználni arra, hogy köszönetet mondjak minden gyülekezetnek, akik bátrak voltak a missziójukban egy új lehetőséget beengedni, teret adni a Mozgó Lelki és Egészségközpontnak, kimenve az emberek közé, és szolgálva nekik. Szeretnék még köszönetet mondani azoknak az önkénteseknek is, akik a szerelvény utaztatásában, az egészségügyi mérésekben, kiértékelésekben, ételkészítésekben, a hiányzó, de szükséges területek betöltésében segítettek. Nemcsak saját gyülekezetüket, hanem a szükséget megélő, szolgáló testvéreiket is készségesen segítik a DET területén, lakóhelyüktől távol, sokszor önköltséggel is támogatva az Úr művét.

Számotokra szeretném Isten szavát közvetíteni a gyenge emberi köszönő szavak mellé.

Istenünk békessége, áldásának sokasága nyugodjon meg rajtatok gazdagon!

Gyurkó János