Lelkészek ünnepélyes megbízása

A lelkészi életpálya legfontosabb állomása a felszentelés.

Lelkészszentelések Kecskeméten

Lelkészszentelések történtek Kecskeméten, szeptember 26-án. Stramszki István (DET kincstárnok), Árvai Tamás (kecskeméti körzet lelkésze) és Frend László (zalai körzet lelkésze) további szolgálatára kértünk áldást.

Lelkészbeiktatás Ráckevén

Ünnepélyes istentisztelet keretében köszöntöttük a ráckevei gyülekezet új lelkészét, Bihari Csabát, szeptember 12-én, Ősz-Farkas Ernő igei gondolatainak kíséretében.

Kecskeméti cserkészesemények

Zakatol a fülünkbe, amikor a gyerekeinkre gondolunk… az ő útjuk szerint… Biztosan rengeteg jó módszer létezik a gyerekek tanítására, hozzám mégis az egyik különösen közel áll. A cserkészet.

Templomok Éjszakája Kecskeméten

A kecskeméti gyülekezet egyik missziós profilja az Ambrus Anett által szervezett zenés áhítatok. Szeptember 12-én este 8-ra, a Templomok éjszakájára terveztük az évadnyitó koncertet, de komoly aggodalommal töltött el bennünket az emelkedő koronavírus megbetegedések száma. Lehet, hogy le kellene fújni az egészet? Vagy kockáztassunk?

Az emberiség eredete

Az elmúlt hetekben a PAX TV számára készítettek beszélgetést Szabó Attila lelkésszel a hármas angyali üzenethez kapcsolódó teremtés-evolúció témakörben. Az adás a PAX TV-ben volt látható, de a következő linken felvételről is megtekinthető: https://youtu.be/3MATO6A5oUo Témája: Összeegyeztethető-e az evolúció eszméje és a Biblia tanítása I. rész. A műsor címe: Az emberiség eredete

A Kánaán Expedíció

Részletek a 2020-as Hédervári Kincskereső Szünidei Bibliatábor naplójából.