Életmóddal az Egészségért

Missziós tapasztalat Ajkán, Globálmissziós pályázat

Két hónap előkészület után, október 3-án kezdtük a Gyógyító ételek c. ötrészes főzőkörünket, mely egyben ételbemutató és -kóstoló is. Tágas helyen, az ajkai művelődési ház aulájában rendeztük meg, s mint kiderült, szükség is volt erre a nagy térre. Előkészületként 6000 szórólapot postáztunk ki, továbbá az ajkai tv-ben, a helyi városi újságban és még 40 plakáton keresztül hirdettük meg a programot. Öröm volt a bibliaköröseinkkel együtt heteken keresztül, rendszeresen imádkozni és munkálkodni a programért. Minden várakozásunkat felülmúlta az indulás. Mintegy száz vendég jött el, többször is pótszékeket kellett behozatni. A hallgatók érezhetően nagy érdeklődést mutattak, ez a kérdéseikből, a figyelmükből, továbbá abból is kiderült, hogy amikor megkérdeztem, kik szándékoznak eljönni a következő alkalomra is (az ételkészítés miatt fontos volt ezt tudnunk), mindenki jelentkezett.

A Veszprémi Gyülekezetből négyen jöttek el segíteni. Felállították a nyolc alapelvről a 16 roll-up-ot is. A rövid kezdő előadásom után a feleségem, Horváth Zsuzsanna vezette a gyakorlati részt. Segítői az ajkai bibliakörös háziasszonyok és Horváth Sándorné volt. Az alkalom után sokan érdeklődéssel olvasták és fényképezték a roll-up-okon lévő gondolatokat. A recepteken kívül kiosztottam egy érdekes tanulmányt, nyolc magyar orvosnak a 2016-os ORVOSI HETILAP 157. számában megjelent tanulmányát, melynek címe: A növényi alapú étrendről, melyet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Táplálkozástudományi és Dietetikai Intézete adott ki, egyértelmű ajánlással. Érzékeltük, hogy milyen nagy szükségük van az embereknek fizikai és lelki gyógyulásra. Öröm számunkra, hogy segíthetünk és szolgálhatunk feléjük.

Reméljük, hogy hasonló tapasztalatokban részesülünk a továbbiakban is!

Szabó Attila, lelkész

[av_gallery ids=’4559,4558,4557,4556,4555′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]