Hála és az öröm napja Pestszentlőrincen

2020. február 15-én keresztségi Istentiszteletünk volt gyülekezetünkben. Négy család kötött szövetséget Istennel, merült el Isten szeretetében. Nemcsak a mennyben volt ünnep és öröm ez alkalommal, hanem a keresztelkedő testvérekkel együtt örvendő gyülekezet és a nagy Gábor családi közösség is hálás szívvel fordult Istenhez és örültek együtt a keresztelendőkkel.

A keresztségi Istentiszteleten igét hirdetett Henter Barna lelkész, aki kiemelte, hogy van egy ösvény a “ti is ott legyetek, ahol én vagyok” teljesedéséhez, ezt Jézus készítette számunkra. Az oltár (keresztelőmedence), bár egy fontos állomás egy keresztény életében, de a célba érkezéshez fontos minden nap Isten mellet dönteni – rácsodálkozva az Igére, hallgatva a Lélek hangjára, imádkozó életet élve, beléphetünk Isten jelenlétébe a Szentek Szentjébe – aki gondolatainkba írja szeretetét. Így a mindennapi teendők közepette, Vele haladva az úton, ott leszünk, ahol Ő van.

A pánsíp megszólalása Bereczki Csaba előadásában, ismerős hangokat szólaltatott meg a keresztelendők számára, ünnepélyesebbé téve a keresztséget.

Isten vezetését és áldásait kívánjuk a megkeresztelt családok és gyermekeik részére!