A szerelem ünnepe

„Nem erővel és nem erőszakkal, hanem az én lelkemmel.” (Zakariás 4,6)

Február 15-én, a Bajai Gyülekezetben, a Házasság hete alkalmából lehetőséget kaptak a házaspárok arra, hogy újra szikrát vigyenek házasságukba. Szikrát gyújthatunk egy érintéssel, egy csókkal, megfelelő kommunikációval, az emlékek pozitív felidézésével és naponkénti elköteleződéssel.

Gyülekezetünk lelkésze, Kis István és felesége, Mayor Márta tartották meg azt az alkalmat, melyhez a Családi Osztály szolgálataként Mihalec Gábor készített segédanyagot.

Az alkalom ösztönzést adott arra, hogy az említett ötleteket hazavigyük és gyakorlás által jobbá tegyük a kapcsolatunkat. Vágyat keltett arra, hogy akarjak jobban a másik felé nyitni, megismerni újból és újra, ajtót nyitva a szolgálat felé.

Az előadás által is megerősítést nyert, hogy időt kell szánnunk annak átgondolására, hogy mit várok el a házasságomtól, és egyben mit várok el magamtól, nem pedig a társamtól. Hisz házasságot kötni azt jelenti, hogy szolgálok a másik felé, míg a társam ideális esetben szolgál felém. A kezdő lépést azonban magamtól várjam el. Az erőt hozzá pedig a mögöttem, körülöttem, felém szolgáló Istentől kapom.

A házasságunk is csakis úgy működik jól, ha vállalom, hogy Ő működtesse. Vajon engedem-e a társam által formálni magam, hogy Isten arca egyre jobban kirajzolódhasson bennünk?

Segítő társai lehetünk egymásnak arra, hogy levetkőzzük mérhetetlen önzőségünket, hogy rájöjjünk arra, Istennel minden lehetséges és csakis általa.

Hálásak vagyunk azért, hogy a gyülekezeti házaspárokon kívül nem adventista vendégeink is részt vettek ezen az alkalmon, melyet közös uzsonnával, beszélgetéssel zártunk.

Szélig Ágnes
bajai gyülekezet