Presbiterértekezlet

Előre-hátra, de leginkább felfelé tekintettünk az éves presbiterértekezleten, melyet a Dunamelléki Egyházterület hirdetett meg a gyülekezetek elöljárói részére. Stramszki István (DET kincstárnok) nyitó áhítatában a presbitertársak szolgálatának alapjairól beszélt. Arra hívott, hogy legyünk egymás társai a szolgálatban a Főpásztor vezetése alatt. A kezünket egymás felemelésére, támogatására használjuk, ne „szkanderozásra”.

Dr. Ősz-Farkas Ernő (DET elnök) az erdei szalonkának arra a különleges képességére irányította figyelmünket, hogy szemének különleges elhelyezkedése miatt előre és hátra is tud nézni, gyakorlatilag 360 fokban. Erre van szükségünk akkor, amikor az egyház küldetésére gondolunk. A négyéves területi ciklus felénél visszanéztünk az eddigi történésekre, és előretekintettünk a ránk váró feladatokra. A nap nagy részének fókusza a misszió és annak különböző lehetőségei voltak.

Az egyházterület eszközökkel, programokkal, anyagi és szakmai támogatással áll a gyülekezetek rendelkezésére. Ezek a gyülekezetek aktív, lelkes tagjaival együtt óriási növekedési potenciált jelentenek. Jó volt látni a Mozgó lelki- és egészségközpont eddigi tapasztalatait, de megindító volt a kínai misszió gyors növekedését is tapasztalni. Bemutatkozott az Adventista Motoros Misszió, akik különleges szolgálatukkal viszik az emberekhez az evangéliumot, és adott esetben a kézzelfogható segítséget.

A számos aktuális téma és terv közül kiemelkedő volt a Nagy kérdés projekt indulása, a 2020-as Duna bibliakonferencia, a Bibliai Olimpia és a lelkészutánpótlás kérdése.

Mivel az unió részéről Ócsai Tamás (elnök) és Csizmadia Róbert (titkár) is jelen volt, ezért olyan országos jelentőségű kérdésekre is reagálhattak, mint az állami támogatások rendszere és a pénzügyi függetlenség.

A rendkívül tartalmas nap testvéri, konstruktív légkörben zajlott, ahol a résztvevő presbiterek is megosztották tapasztalataikat, javaslataikat.

Kis István

[av_gallery ids=’4550,4548,4546,4543,4542′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]