Duna Bibliakonferencia – epilógus

Ahogyan láttuk, ahogyan hallottuk, ahogyan megéltük.

Először is köszönjük, mind az előadóknak, mind a résztvevőknek, hogy együtt tanulhattunk, együtt gondolkodhattunk Jézus visszajövetelének egyháztörténeti, dogmatikai, hermeneutikai, gyakorlati aspektusairól.

Köszönjük az eddigi visszajelzéseket is, melyek jól tükrözik sokszínűségünket, – és ahogy azt magamnak megfogalmaztam – Jézusvárásunkat is. Voltak, akik időben jelentkeztek, és voltak, akik a konferencia megkezdése után regisztráltak csak.

Voltak, akik komolyan vették, és az üzenetre koncentráltak, és voltak, akiknek figyelmét elterelte, hogy milyen minőségű a „manna”, hogy miért nincs víz, hogy milyen kemények a padok, hogy milyen festmények vannak a falon stb., de mindezek mellett, mi jelentette a legnagyobb áldást a konferencián?

Ahogyan megfogalmaztátok:

„Lelki közösség.”

„A gondolkodásra, kutatásra ösztönzés.”

„Több évtizedes szorongás enyhülése a végidővel kapcsolatban.”

„Az egyik, ami kimagaslott mondanivalóban a szolgálat volt, ami a Krisztus várás része. A másik kicsit homályosabb gondolat, ami megfogalmazódott bennem, hogy Krisztus eljövetelét ne csak fizikai valóságában várjam, kérjem, hanem itt és most lelkileg, ami érzékelhető lesz a környezetemre nézve.”

„Jézust helyezte a központban, és a vele való személyes kapcsolat.”

„Jézusra irányította a figyelmemet. Nem esemény, hanem Krisztus-központú volt.”

„Krisztus-központúságban való együtt gondolkodás”

„Megerősített Jézus visszajövetelének reménységében.”

Összességében tehát mégiscsak sikerült az események lesegetése és beazonosítgatása helyett Megváltónkra irányítani a figyelmet. S hogy jövőre ismét területi vagy országos szintű, netán az az egész univerzumot megmozgató bibliakonferencia lesz, melyre záró szavaiban dr. Ősz-Farkas Ernő utalt, nem tudjuk, de azt igen, hogy még nagyobb lelkesedéssel készülünk és mondjuk nap mint nap: „Jövel Uram Jézus”.

A plenáris előadások itt visszanézhetők: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcvOxEfo6Hh4mccF8O3V8oeLTKom4IitL

Tóth Szilárd
DET projektfelelős