Gyermekszombat

December 14-én, Ritter Annamária, gyermek szolgálatok osztályvezető segítségével a gyerekek szolgálhattak Isten és embertársaik felé.

A gyerekszombatot megelőző szombaton a fiatalok maguk választhatták ki azt a feladatot, szerepet, amivel hozzájárulhattak az istentisztelethez. A kis jelenetekkel mélyítették el azt a bizonyságukat, amit a gyerekszombat vezérmondata sugall: „Arra hívattatok el, hogy hűségesek legyetek!” Hűségesnek lenni Krisztushoz többek között annyit is jelent, hogy elmondjuk, amit megtapasztaltunk Isten szeretetéből és vállaljuk mások előtt hitünket, meggyőződésünket. Egy kedves kis csónakos jelenettel, ahol pár gyermek veszélybe kerül, megbizonyosodhattunk az ima erejéről, Isten jelenlétéről a veszélyes helyzetekben is. Egy másik kedves jelenetnél az önkéntesek piros szíveket kaptak. Minden szívecskén egy-egy sérülést olvashattunk, ami nyilvánvalóvá tette, hogy mindegyikünk gyógyulásra szorul. Az önkéntesek talán még mélyebben át tudták érezni rászorultságukat Krisztusra.  A gyerekszombat lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek megélhessék alkalmasságukat a szolgálatra, hogy fontos szerepet töltenek be a gyülekezetben. Baján januártól minden hónap utolsó szombat délutánján ismét a gyerekekre fókuszál a gyülekezet. Ezekre az alkalmakra a gyerekek barátokat is hívhatnak, hogy hasznosan együtt töltsék a délutánt. Egy kis történeten, majd rövid beszélgetésen keresztül lehetőségük van megismerni a legfontosabb értékeket. A délután folyamán előkerül a társasjáték, a kinti játékok és kézműveskednek is. Az alkalom finom uzsonnával fejeződik be.

Hálásak vagyunk azoknak a testvéreknek, segítőknek, akik nem sajnálják az idejüket arra, hogy Isten felé, az örökké jelenlévő Barát felé fordítsák a jövendő nemzedék arcát.

Szélig Ágnes