Az 5 szeretetnyelv Jézus életében – nyári bibliatábor Baján

A bajai gyülekezetben évek óta rendezünk nyaranta napközis tábort gyerekek számára. Tavasszal kiválasztottuk az időpontot és a nyár elején a szervezéshez is nekiláttunk. Nagy öröm volt számomra, hogy a gyülekezetünk több tagja is magáénak érezte ezt a missziót és mindenki megtalálhatta az a szolgálati területet, ami számára a legmegfelelőbb volt. Voltak akik a reggelit készítették elő, mások a bibliai alkalmakat tartották és a kézműves lehetőségekről is többen gondoskodtak. Persze ezzel nem ért véget a szolgálatok lehetősége, mert az ebédet közösen – a vállalkozó gyerekek bevonásával – főztük, délutánonként a gyülekezet udvarán lévő medencében zajló fürdőzést is felügyelték néhányan. Nap közben mindig volt, aki elmosta a használt poharakat, tányérokat, feltörölte, ha kiömlött valami és a nap végén volt aki kitakarította az épületet, hogy másnap ismét tiszta környezetben várhassuk a gyerekeket. És különösön jó érzés volt azt látni, amikor minden korosztály békésen együtt „él”, beszélget, nevet és játszik.

A reggeli után az 5 szeretetnyelvről tanultunk hétfőtől péntekig, szombaton pedig a gyülekezet előtt énekelték a gyerekek azokat az énekeket, melyeket a témával kapcsolatban hétköznap megtanultak, illetve a prédikáció is arról szólt, hogy hol láthatjuk az 5 szeretetnyelvet Jézus életében.

Jó volt visszaemlékezni a tanultakra és összefoglalva bemutatni a gyülekezet tagjainak és az istentiszteleten részt vevő vendégeknek.

Az igei alkalmak után különböző kézműves technikák megismerésére és gyakorlására is volt lehetőség. Dolgoztunk raffiával, agyaggal, anyaggal, festékkel, kővel, papírral, fával, szeggel, fonállal, nemezzel és ezek különböző kombinációival. A hét folyamán mozgásra szakítottunk időt, a fürdésen kívül lehetett pingpongozni, hintázni és egy sportdélután keretében sorversenyt szerveztünk, métáztunk és kipróbálhatták a gyerekek a magyar íjat és a karikás ostort is.

Jó volt látni, ahogy Isten a különböző talentumú embereket szolgálatát egybeszerkesztette és egy tartalmas hétté alkotta. Voltak akik nem tudtak részt venni ezen a héten a közös munkában, azonban hiszem, hogy sokan hordozták imáikban a gyülekezetünk gyermekekért végzett szolgálatát.

Ritter Annamária

További képek a heti táborról a gyülekezet Facebook oldalán: https://www.facebook.com/bajaiadventista/photos/

A tábor végén készült kisfilm az 5 szeretetnyelvről: https://youtu.be/Le_UDTgKuS8