Mozgó Misszió a Nemesvámosi Falunapon

A Nemesvámosi Falunapon kaptunk helyet arra, hogy a helyi gyülekezet önkénteseivel, szakembereivel, diákokkal, a rendezvényen megjelenők között egészségügyi méréseket, betegségmegelőző oktatást, tanácsadást végezzünk.

Az utánfutó mellett 2 sátor is felállításra került. Az egyikben a 8 alapelv bemutatása, vérnyomás, testtömeg index, egészség-életkor számítás, a másikban a függőségek témában, Horváth Gábor kapott helyet. A táborunk elején gyerekasztal fogadta a kézműveskedni szerető kis vendégeket és szüleiket.  Az utánfutón belül kapott helyet a tüdőkapacitás-, vércukor- és koleszterinszint mérés, az ételkóstoló és a lelkes fiatalok által bemutatott könyvek, kiadványok.

Szinte egész nap voltak érdeklődők, a legtöbben mégis délután érkeztek a vércukor- és, koleszterinszint mérésekhez, ahol testvéreink hősiesen állták az egész napi érdeklődést. Közel 100 ember keresett fel bennünket és kapott életvezetési tanácsokat, segítséget saját maga és családtagjai számára. Egészen késő estig voltak érdeklődők és olyanok, akik kapcsolatot kerestek, beszélgettek.

A szomszéd falu polgármestere személyesen keresett meg minket, hogy meghívjon bennünket a falujában tervezett egészségügyi mérések kivitelezéséhez.

A nap folyamán számtalanszor felismerhettük Isten jelenlétét a feladataink végzésében, beszélgetéseinkben, a nehéz helyzeteinkben, a szeretettel elkészített finom ebédben, a ki és bepakolás közben, és a szüntelen közösségben.

Sok áldást és tapasztalatot szereztünk ebben a faluban és reméljük nem utoljára lehettünk jelen ezzel a szolgálattal.

Gy.J.