Segélykoncert Lovasberényben

2020. január 25-én, szombat délután, megszervezésre került szokásos segélykoncertünk.

2020. január 25-én, szombat délután, megszervezésre került szokásos segélykoncertünk.

Idén is egy lovasberényi család segítése volt a cél. Horváth Hanna gyógykezelésére gyűjtöttünk. Hanna egy 3 éves erős kislány. 2019 szeptemberében kezdte el az óvodát. Pár héttel később elkapott egy influenza vírust. Napokkal, hetekkel később egyre több tünet jelentkezett rajta, ami miatt nem tudott társai körébe menni. Egyre több vizsgálatra küldték el. Először Székesfehérvárra, majd Budapestre. Mint minden szülő rémálma, beigazolódott, hogy Hannának leukémiája van. Mai napig folynak a kezelések gyógyulása érdekében.

A szombati koncert érte szólt. Zenei szolgálatokban Bálint Dóra (zongora) és Bereczki Csaba (pánsíp) is részt vett, illetve a lovasberényi gyülekezet kórusa énekelt. Az igei gondolatokat és a közös imát Hannáért, Hites Gábor, a gyülekezet lelkésze vezette. Az idei koncert egészen más volt, mint az elmúlt években. Az imaház zsúfolásig megtelt vendégekkel. Nagyon sokan eljöttek a faluból azért, hogy egy kicsit tudjuk segíteni Hanna lépéseit gyógyulása érdekében. Ott voltak a családtagok, barátok, ismerősök, és mindenki, aki ismeri a kislányt. A koncerten befolyt összeg 762.000.- Ft volt, ami helyben át is lett adva a családnak.

Hihetetlen érzés volt, hogy Isten ennyi embert késztetett arra, hogy tiszta szívből együtt tudjunk segíteni egy kislánynak, aki teljes erőből küzd az életéért. Nagyon áldásos és megható délutánunk volt. Hálásak vagyunk Istennek, hogy ismét megmutatta hatalmát és szeretetét, és megtapasztalhattuk a közösség erejét.

Szenes Dóra