Mi is történt 2019-ben Siófokon?

Ha Siófok a Balaton fővárosa, akkor igyekszünk programjainkat az adott lehetőségekhez igazítva megszervezni.

Adott volt május közepén a Siófoki nagy strandmegnyitóra az életmód-utánfutóval kimenni az emberek közé, és finom ételeket kínálva beszélgetni a testi-lelki egészségükről. Sok embert tudtunk szűrni, tanácsolni. Hasznos beszélgetéseket tudtunk folytatni.

Június közepén, a siófoki civil szervezetekkel, ill. a Vöröskereszttel összefogva szerveztük meg a Siófoki Egészség Expót. Több száz embernek tudtunk egészségügyi szűrést, beszélgetést biztosítani. A gyerekek részére külön sátorban foglalkozás zajlott. Több, mozgásos gyakorlatot is bemutattunk a helyi színpadon.

Lehetőségünk nyílt egészséges ételekből kóstolót szervezni és recepteket osztani is.

Egy kis zene! Az Új Advent Kórustársaság színvonalas előadásában is gyönyörködhettek a siófoki lakosok, ami a béke fontosságáról, a békében, ill. békével élésről szólt. Méltó helyet biztosított ennek az alkalomnak a Makovecz-templom.

Siófok álmos, kényelmes város. Ebből a komfortból próbáltuk kimozdítani az embereket, dr. Makkos Norbert előadásaival. 6 beszélgetés 1 bíróval című sorozatunkkal az igaz Bírót kívántuk bemutatni az embereknek. A komoly és elgondolkodtató témák egyszerűen, érthetően szóltak mindenkihez.

A Reménység Alapítvány és a Hetednapi Adventista Egyház az országban elsőként Siófokon indított Alzheimer Café-t. A demencia betegség rohamos terjedését figyelembe véve indítottuk útjára ezt a kezdeményezést. 50-70 fő látogatja alkalmanként. Itt pszichiáterek, orvosok, civilek osztják meg tudásukat, tapasztalatukat az ebben a betegségben szenvedők hozzátartozóival. A rendkívül nagy látogatottság annak köszönhető, hogy valójában kevés szó esik erről a betegségről, ezért ennek hiányát igyekszünk pótolni, segítve számtalan hozzátartozót. Közben a jó Isten szeretetéről is adódik alkalom beszélni.

Novemberben kezdjük A nagy kérdés sorozatot, amire majd várjuk a siófoki és környéki lakosokat.

December 7-én, szombaton, 16 órai kezdettel a „szokásos” jótékonysági, egyházzenei koncerttel igyekszünk a város lakóit megszólítani. Már 13. alkalommal fogjuk megszervezni ezt az adventváró alkalmat Siófokon. Ilyenkor igyekszünk bevonni munkánkba a város vezetését, vállalkozókat, civileket egyaránt, három nehéz sorsú, önhibáján kívül nehéz helyzetbe kerülő család megsegítésére.

Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy velünk volt minden alkalommal. A továbbiakban is tőle várjuk az erőt, bölcsességet, áldást. „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Ő benne bízik” (Zsolt 34:9).

Kissné Benkő Tünde