Virágkiállítás Kecelen

A Kiskőrösi Gyülekezet elhatározta, hogy kilép a város határain kívülre és igyekszik megismertetni a bibliai tanításokat. Az egyik ilyen célpont Kecel.

Kecel egy kisváros nem túl messze Kiskőröstől. A nyár folyamán könyveket vittünk oda házról-házra.

Hagyományosan december elején rendezik a virágkiállítást és vásárt. Testvéreink jelentkeztek, hogy szeretnének részt venni a vásáron egy egészség sarokkal. Kiderült, hogy az egyik szervező presbiterünk Mészáros Ferenc jó ismerőse. Az Önkormányzat elengedte a 3300.-Ft/m2-es bérleti díjat is, mivel non-profit a tevékenységünk.

Az iskola emeletén, pontosan a lépcsővel szemben jelölték ki a helyünket. Kaptunk két iskolapadot és négy széket is. Terítőkkel, néhány aprósággal és a „kövér-sovány pacákkal” igyekeztünk otthonossá tenni területünket. Presbiterünk mind a három napot felvállalta. Mellette mindig volt valaki a gyülekezetből vagy a KERAK-tól. Az érdeklődőknek vérnyomást, testzsír %-ot mértünk, tesztlapot töltöttek ki, és akinek kedve volt, jelentkezett a januárban induló egészség tanfolyamra.

Mit tapasztaltunk? Váltakozó volt az érdeklődés. Pénteken és szombaton csak délután, vasárnap egész nap ott voltunk. (Szombat délelőtt meg istentiszteleten a gyülekezetben.) Mintegy 100 embernek (talán többnek is) mértünk testzsír %-ot és vérnyomást. A testzsír %-ra többen voltak kíváncsiak. (Vérnyomásmérő már van szinte minden háztartásban) Célunk a keceli emberek elérése volt. Megkérdeztük az embereket, hogy honnan jöttek. Kiszomborról, a Vajdaságból, Bajáról… Hol vannak a keceliek? – kiáltott fel presbiterünk. Azért jöttek ők is. 23-an jelentkeztek, hogy tegyenek valamit egészségükért.

Adja Isten, hogy áldás legyen a folytatáson!

Gyürüs István

[av_gallery ids=’613,612,611,610,609,608′ style=’big_thumb’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’6′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’]