November 13-án az Isaszegi búcsúra kaptunk meghívást a szerelvénnyel, hogy egészségügyi szűrésekkel, tanácsadással, könyvekkel, ételkóstolóval, gyerekprogramokkal szolgáljunk a hozzánk betérőknek.

Az Isaszegi gyülekezet tagjain kívül Budapestről, Székesfehérvárról és Pilisszántóról érkezett négy önkéntes, akik a vasárnapi napjukat önzetlenül felajánlották a helyi Csapat kisegítésére.

Korán reggel már kedves fogadtatásban részesültünk a helyszínen a szervezőktől, ami enyhítette a hideg, ködös reggel érzetét.

Egész nap folyamatosan akadt dolgunk. Több mint százan fordultak meg a standunk körül. Néhányan, csak egy – egy területére voltak kíváncsiak az egészségüknek, de voltak, akik komolyan időt szántak arra, hogy a mérések után segítséget is kapjanak, hogyan váltsanak és éljenek minőségibb, egészségesebb életet, vagy hogyan javíthatnak jelenlegi állapotukon (ezek közül öten kérték, hogy a későbbiekben is tartsuk velük a kapcsolatot). Voltak, akik miután megkapták személyes eredményeiket, kis idő múlva visszatértek családtagjukkal, munkatársukkal, barátaikkal.

A nap során több mint 60 ajándékkönyvnek lett új gazdája a testi-lelki egészség témában, ami az eddigi tapasztalatokhoz képest magas szám.

Az idő zordsága miatt kevés gyermek volt a helyszínen, de örültünk annak a néhánynak is, akik boldogan vettek részt a foglalkozáson.

A nap végén mikor már majdnem teljesen elpakoltunk, egy apuka jött hozzánk gyermekével és feleségével. A sötétben olvasta az utánfutón az „életmóddal az egészségért” feliratot, majd megkérdezte „mit csináltak itt a mai nap?”.

A válaszunk után, több mint egy órát maradtak beszélgetni a dietetikusunkkal betegségéről és lehetőségeiről. Amikor távoztak, az apuka folyamatosan hálálkodott, elmondta mekkora öröm számára, hogy vannak még emberek ebben a világban, akik ingyen segítenek, és energiájukat és tudásukat adják arra, hogy szolgáljanak másoknak.

Ez a találkozás összefoglalta az egész napunkat. Öröm volt számunkra is, és azt tapasztaltuk volt értelme itt lenni.

S.D.G