„Rádió mozgásban” projekt megkezdi útját Ukrajnában

Az Adventista Világrádió (AWR) egy projektet indított el Ukrajna megsegítésére.

Duane McKey, az AWR elnöke és Vasily Makarchuk, európai regionális igazgató kezdeményezésére az AWR vezetői egy nyerges vontatót fejlesztettek ki, kifejezetten Ukrajna számára, hogy körbejárja országunkat. Az utazás célja a különböző régiók lakóinak megsegítése, különösen a háború következményeitől szenvedő területeken, ahol sok otthonát vesztett ember él.

Az Ukrajnai Adventista Egyház október 28-30-i éves találkozóján ezt a projektet mutatták be a résztvevőknek.

Az Ukrán Unió ülésére első alkalommal került sor, miután az unió 2022 áprilisában a Generál Konferencia csatolt területe lett. Az ülést Artur Stele, a Generál Konferencia alelnöke vezette.

A „Rádió mozgásban” projekt partnere a Remény Médiacsoport, amelynek igazgatója Maksym Krupskyi bemutatta a projekt kivitelezését a találkozó résztvevőinek.

Andrii Skoryna, a projekt vezetője, Zoom segítségével kapcsolódott be az ülésbe, és beszámolt a kamion Ukrajnát átszelő útjának előkészítésében részt vevő csapatról. A nyerges vontató a betegek fogadására és ellátására szolgáló orvosi felszerelést tartalmaz. Skorynával együtt utaznak a különböző szakterületek szakemberei, például orvosok és pszichológusok, akik a szükséges pszichológiai, orvosi és lelki segítséget nyújtják majd. Emellett a Bibliaiskola, a Médiacsoport szolgálatának részeként, szintén anyagokat fog biztosítani és aktívan részt vesz majd a projektben. Serhii Vershylo, a Bibliaiskola igazgatója nagy erőfeszítéseket tett, hogy a projektet ellássa a szükséges anyagokkal és együttműködést alakítson ki a partnerekkel.

A találkozó különleges vendége volt Kent Sharpe, az AWR projektvezetője és alelnöke, aki azért érkezett Ukrajnába, hogy támogassa a „Rádió mozgásban” elindítását.

Sharpe a projekt előkészítésének szakaszairól és a kezdeményezés által kínált lehetőségekről beszélt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ukránok által átélt nehéz idők ellenére mindig vannak fénysugarak, amelyek áttörnek a felhőkön.

Sharpe, szentelési imájában a jelenlévőkkel együtt kérte az Urat, hogy a „Rádió mozgásban” különböző régiókban megvalósuló jövőbeli találkozói, segítséget és reményt nyújthassanak Ukrajna népének ezekben a nehéz időkben.

A „Rádió mozgásban” teherautó első útját Munkács városába tervezik, és 2022 novemberében indul.

A cikk forrása: https://adventist.news/news/radio-on-the-move-project-begins-its-journey-through-ukraine