„Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még akik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen.” (Jelenések könyve 1. fejezet 7. vers)

Gondolkodtál már azon, hogy vajon milyen lesz ez a pillanat, amikor Jézus, mint Uraknak Ura visszatér e földre? Milyen fény és hanghatás fogja megelőzni és kísérni az Ő eljövetelét? Milyen lesz meglátni azt a milliónyi angyalt, akik most láthatatlanul vannak jelen? Milyen lesz átélni a sírok megnyílását, a halottak és elhunyt szeretteink feltámadását? Milyen lesz ott állni a Megváltónk előtt, belenézni a szemébe, megérinteni a sebhelyes kezét? Milyen lesz bűnös, lázadó emberként átölelni Jézust?

„Minden szem meglátja Őt…”

Ez annyira elképzelhetetlen! Annyira csodálatos és félelmetes is egyben!

Bizony, sokan – ahogy a Biblia írja -, akik csak vallásoskodók, akik csak ünnepi, vagy hobbi keresztények, azok Jézus gyűlölőivel együtt legszívesebben elkerülnék ezt a találkozást. De nem tehetik…

…mert ott fog állni Heródes és a megannyi diktátor, akiknek számtalan gyilkosságért és szenvedésért kell majd számot adniuk. Ott lesznek a főpapok, akik kigúnyolták, halálra adták, és ott lesz az iskarióti Júdás is, aki csókkal árulta el az Emberfiát.

Igen, talán az ő és hozzá hasonlók helyzete lesz a legtragikusabb. Hiszen ott volt a tanítványok között, rengeteg csodát élt át. Jézus többször tapintattal figyelmeztette, hogy ne veszítse el a célt, de számára fontosabb volt saját álmainak megvalósítása, melyekből persze semmi sem lett. Vajon milyen érzések – csodálkozás, félelem – fognak kiülni Júdás arcára, mikor ismét találkozik Urával?

De mi lesz veled? Te hogyan állsz meg Istened előtt?

Petőfi Sándor ’Füstbe ment terv’ című versében így ír: „Egész úton – hazafelé – Azon gondolkodám: Miként fogom szólítani rég nem látott anyám? Mit mondok majd először is kedvest, szépet neki?”

Te gondolkodtál már azon, hogy milyen lesz a Megváltóddal találkozni, hogy mit fogsz mondani Jézusnak, mikor hazaérsz?

Minden szombat lehetőség, hogy ezen gondolkodj.
Minden szombat lehetőség, hogy felkészülj e boldog találkozásra.
Élj vele!

Áldott szombatot!

Tóth Szilárd
DET titkár