Az Afrikai Adventista Egyetem új alkancellárt iktatott be

Az Afrikai Adventista Egyetem (AUA) 2021. június 20-án tartotta új alkancellárjának beiktatási ünnepségét az iskola fő campusán, a kenyai Nairobiban. Vincent Injety, aki tapasztalt hetednapi adventista akadémikus, az egyetem történetében harmadikként tölti be ezt a pozíciót.

A beiktatási eseményen, amelyet az iskola 10. ballagási ünnepségével együtt tartottak, 200 ember vett részt, a COVID-19-hez kapcsolódó kenyai előírásoknak megfelelően. Ezenkívül több mint 300 vendég vett részt Zoom videokonferencián keresztül, köztük az Adventista Egyház központjának és az Észak-Amerikai Divízió (NAD) egyházi tisztviselői.

Mwenda Ntarangwi, a kenyai egyetemi oktatásért felelős bizottságának titkára és ügyvezető igazgatója tartotta a főbeszédet. Alexander Bryant, a NAD elnöke prédikált a felszentelési szolgálat során.

Ntarangwi méltatta az AUA-t a „dicséretes és folyamatos növekedéséért”. Azt mondta: “Gratulálok a posztgraduális képzésben résztvevő hallgatóknak a képzésük folytatáshoz, akik hamarosan elérik a 800-as ponthatárt.” E folyamatos növekedésnek egy része a támogató szervezet, az iskolaigazgatás, az oktatók, a hallgatók és a támogató személyzet jó vezetésével függ össze – mondta Ntarangwi.

Ella Simmons, az Adventista Egyház általános alelnöke és az AUA Tanács elnöke felügyelte a beiktatási szolgálatot. Simmons emlékeztette az ünnepségen részt vevőket, hogy az AUA-t megkülönböztető céllal tervezték meg és hozták létre. “Ilyen időkben egyre fontosabb, hogy hű maradjon eredeti céljához, miközben olyan igényeket kezel, amelyek csak ezekre az utolsó napokra jellemzőek” – mondta. “Ma Isten útmutatásában és jóindulatában bízva haladunk előre a jelenlegi és a jövőbeli kihívások felé.”

Cikk forrása: https://adventist.news/news/in-kenya-adventist-university-of-africa-installs-new-vice-chancellor