Felhívás imára – Őszi imahét 2020

Ritkán fordul elő, hogy ugyanaz a kihívás sújtja az egész világegyház minden részét. Sok minden elválasztott minket: eltérő missziós módszerek, kultúra, teológiai irányzatok. Ezek mind a békeidők luxus elfoglaltságai. A bajban összefogunk, mert felismerjük, hogy nincs más megoldás, mint Isten jelenléte és a megtérés.

Szombattól imahét kezdődik. Békeidőben az unalmas felolvasások ideje, amire „most nincs időm és nem érdekel”. Bajban a közös lelki táplálék, elcsendesedés, gondolkodás kerete. Mi lenne, ha a jövő héten elővennénk a legerősebb lelki fegyvert, a közösségi imádkozást?

Miért imádkozzunk?

  1. Testvéreink vannak kórházban, egyre közelebb ér hozzánk a tömeges fertőzés.
  2. Vannak családok, akik gyászolnak.
  3. A krízis előhozott és felnagyított minden kis problémát, feszültséget a gyülekezeteink életében. Vezetés, bölcsesség, türelem kellene egymáshoz, hogy életben maradjon az egyház. Látást kérjünk, hogy meglássuk hol van a rés, ahová beállhatunk. Alázatot az összefogáshoz.
  4. Családok maradhatnak munka és kereset nélkül – kérjünk éles szemet meglátni, hol segíthetünk.
  5. A misszió minden eddigi megszokott, kényelmes (de kevésbé hatékony) formája összeomlott. Kérjünk útmutatást, hogy vegyük észre a nyitott ajtókat, akkor is, ha szokatlan helyen nyílnak meg (online térben stb.)
  6. A közösségi jelenlét korlátozottá vált. Kérjünk bölcsességet online kis csoportok szervezésére, ahol együtt imádkozunk, megosztjuk tapasztalatainkat és bátorítjuk egymást. Nemsokára lelki életmentő szerepe lesz!

Tegyünk egy próbát a jövő héten! Csak egy hét! Naponta, semmivel sem több mint 30 perc együtt a monitorok előtt, egy-egy kiscsoportban!

Mindkét szombaton, hagyjunk időt a közösségi imára, mert most ez a legfontosabb!!

Közös gondolkozáshoz ezek az írások segíthetnek:
https://adventista.hu/download/imaheti-anyagok/2020_Oszi_imaheti_anyag.pdf

Ősz-Farkas Ernő
DET elnök