Az én szolgálatom: 99 évesen sétálva jótékonykodni

A 99 éves Enid Webster éppen befejezte a hatodik City2Surf jótékonysági sétáját, mellyel pénzt gyűjtött az ausztráliai Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány (ADRA) javára. „A rendszeres séta biztosan megtérül!” – mondta, amikor másnap újra sétálni indult, és nem érezte magát kellemetlenül. Webster alig 3 óra 30 perc alatt teljesítette a 14 km-es sétát, és 13 családtagja csatlakozott hozzá. Néhányan személyesen sétáltak vele, mások pedig távolról: Ausztrália északi részén, Queensland-ben és Hong Kongban is csatlakoztak hozzá virtuálisan.

„93 éves korában kezdte” – mondja Ruth Webster, Enid menye. „Minden évben megcsinálta, kivéve egy évet, amikor kicsit rosszul érezte magát.

Az emberek mindig nagyon meglepődnek; különösen azok, akik tudják, hogy szívműtétje volt 2019 elején. „A múlt év végén Enid készen állt arra, hogy befejezze adománygyűjtési erőfeszítéseit, mivel az öt órás visszaút Sydney-ből Cooranbong nyugdíjas faluba, ahol él, túlságosan megerőltető volt a számára, de amikor a COVID a City2Surf-öt virtuális eseménnyé alakította, Enid nem tudott ellenállni éves adománygyűjtő rendezvényének, hiszen az lehetővé tette, hogy a saját otthona környezetében sétáljon. Ruth Enid lelkes gyaloglását CHIP-nek (Teljes Egészségfejlesztési Program) tulajdonítja, amelyet akkor fejezett be, amikor az először indult el Ausztráliában. Akkoriban nem volt lelkes sétáló, kicsit túlsúlyos volt, de megváltoztatta az étrendjét és rendszeresen gyalogolni kezdett. Elmondása szerint jelenleg napi 10 000 lépést tesz meg, és ezt nyomon is követi. Enid önállóan él a nyugdíjas faluban, és szívesen köt és horgol, kertészkedik, főz, és rendben tartja a házát.

Egészséges reggeli rutinja révén fitt marad, családja gyakran reggel 7-kor találkozik vele.

„Korán reggel már talpon van és gyalogol” – mondja Ruth, hozzátéve, hogy egy esős nap sem riasztja el Enidet a szokásától. „Esőkabátot vesz és megy! Volt egy reggel, amikor megkérdeztem tőle, hogy „Gyalogoltál ma reggel?”, mert esett az eső. Azt válaszolta: „Igen, és téged nem láttalak!”

És ez nem az egyetlen dolog, amivel Enid segít a rászoruló embereken. „Takarókat és más hasonló tárgyakat köt és horgol, amelyeket jótékonysági célokra adományoz” – mondja Ruth.

A cikk forrása: https://adventist.news/en/news/my-ministry-the-99-year-old-walking-for-adra