Lelkészváltás Hévízen

Több évnyi szolgálat után ezév nyarán Kis István lelkészt Zala megyéből áthelyezték Bajára. A lelki vezetőnktől nehéz szívvel búcsúztunk, hiszen családjával együtt része volt a gyülekezet mindennapjainak. Nem csupán hivatalos találkozásaink voltak; kirándultunk, nagyokat beszélgettünk, táboroztunk is. Gyermekei az szemünk előtt nőttek, saját gyermekeink barátaivá váltak. Egy szép verses, zenés programmal búcsúztattuk őket, abban a reményben, hogy találkozunk még.  

Ezzel együtt tele voltunk izgalommal is az új lelkész érkezése miatt. A hosszú idő alatt, míg Kis Istvánnal dolgoztunk együtt, megszoktuk munkastílusát, megismertük és elfogadtuk személyiségét, de a változás mindig izgalmas és egy kissé félelmetes is.

Szeptember 2-án Nagykanizsán a három zalai gyülekezet együtt várta az új pásztor érkezését és hivatalos beiktatását. Néhány szerencsés már találkozhatott vele korábban, de a tagság többsége most láthatta először Frend Lászlót és családját. Stramszki István az egyházterület kincstárnoka mutatta be hivatalosan az egybegyűlteknek. A gyülekezetek egy szép szolgálatcsokorral fogadták őket, az ajándék és a köszöntés utáni közös ebéd pedig remek alkalom volt, hogy megszólítsuk őket. Alig várjuk a közös munkát, hisz az összhang már most megvan közöttünk. A jó Isten áldását kívánjuk a szolgálatára!

P. T.