Gólya-elosztó Budapesten

Idén második alkalommal adott otthont a Terézvárosi gyülekezet a programnak. A cél most is az volt, hogy azok a fiatalok, akik idén kezdték meg egyetemi és főiskolai tanulmányaikat a fővárosban, kicsit megismerhessék a helyi gyülekezeteket, így könnyebben megtalálják a helyüket.

Az igét Palotás Kristóf, az Ifjúsági osztály vezetője hirdette. A tálentumok példázatából kiemelte, hogy mindenki kapott olyan sajátos tehetséget, képességeket, amivel senki más nem rendelkezik. Istennek és a világnak pedig szüksége van ezekre, hogy ezeket használva áldássá válhassunk.

Ezután következett a gyülekezetek a bemutatkozása, kezdve a házigazdával,Terézvárossal, folytatva a Káposztásmegyeri, a Kistarcsai, a Práter utcai (B), a Szüret utcai (Újbudai), az Óbudai testvérekkel, majd Zuglóval bezárva. Állandó hétköznapi programjaik és hétvégi alkalmaik olyanok, mint ifjúsági szombatok, beszélgető-, biblia- és imakörök, közös szombatkezdés, filmklub, bibliadráma és önismeret stb. Több gyülekezeti szolgálatban különösen számítanak a fiatalok aktív részvételére, például a zenélésben, az éneklésben, a technikai pultnál, a gyermekprogramokban és közösségi megmozdulásokban.

A Keddi Ifi helyszíne szintén Terézváros, de több gyülekezet ifjúsága tevékenykedik benne aktívan, örömmel vesznek még segítséget. Minden kedden összegyűlnek, kéthetente előadásra, egyébként pedig „klubkeddeket” tartanak bibliai-, ön-és csoportismereti játékokkal, beszélgetésekkel.

óbkk