Évzáró rendezvények Pesterzsébeten

Az év folyamán több Egészség EXPO-t és egyéb rendezvényt bonyolítottunk a gyereahogyvagy program keretében, és örömmel láttuk, hogy a sok résztvevő számára hasznos és szép alkalmak voltak ezek.

A lelkesedésünk az év vége felé sem csökkent, szerettünk volna kihasználni minden lehetőséget arra, hogy megerősítsük, szélesítsük ismertségünket a kerületben, és minél szélesebb körben tudjuk bevonni barátainkat, ismerőseinket rendezvényeinkbe.

November 20-án tartottunk Egészség EXPO-t Soroksáron, a Táncsics Művelődési Házban. Soroksár a korábbi években egy kerület volt Pesterzsébettel, így a gyökerek még mindig összefonódnak. Ez a rendezvény mégis nagy kihívás volt, miután itt még nem tartottunk ilyen jellegű rendezvényt. Ennek ellenére jöttek vendégek, többek között  a Művelődési Ház dolgozói, személyes ismeretség alapján barátok, de a meghívónkra is szép számmal jelentek meg olyanok, akik nem ismertek bennünket. A megjelentek körében tapasztaltuk, hogy szinte mindenki vágyik arra, hogy ne csak a fizikai egészséggel kapcsolatban tudjon meg több ismerete, vagy eredményt a mérések alapján, hanem  a lelki egészséggel kapcsolatos kérdések is érdeklik őket. De nemcsak az a fontos, amit mi elmondunk, hanem igényt tartanak arra, hogy ők is elmondhassák  problémáikat, választ és megoldást várva azokra.

Az alkalmat felhasználtuk arra, hogy egyéb rendezvényeinkre is hívjuk a vendégeket, melyek közül több személy el is jött előadásainkra. Könyvet is osztottunk azoknak, akik végigjárták a nyolc állomást: a „Nyolc biztos lépés az egészséges és a boldog élethez” és a „Kezd el élni!” című könyveket ajándékoztunk.

December 5-én jótékonysági koncertet szerveztünk a Gaál Imre Galériában, melyen a Rushing Waters Együttes  szolgált műsorral. A koncerten a Nagy László Általános Iskola azon diákjai részére gyűjtöttünk, akiknek a szülei nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudják a menzát fizetni. A koncerten összesen 42 455 Ft gyűlt össze, melyet az ADRA számlájára fizettünk be, de még gyűjtünk hozzá, hogy minél nagyobb összeget tudjunk átadni az iskolának.

Tanévkezdés után meghirdettük a karácsonyi gyermekművészeti pályázatunkat. Két téma közül lehetett választani: az Ószövetségből Dániel könyve 3. fejezetéből a három ifjú a tüzes kemencében, az Újszövetségből pedig Jézus megkísértéséről lehetett művet készíteni.

Összesen  60 pályázat érkezett, 55 gyermektől, mert többen két művet is készítettek.

December 12-én volt a díjkiosztó alkalom, melyen Szabó János lelkész szólt a megjelentekhez, kiemelve a két bibliai történet tanulságait a gyermekek és szüleik számára.

A díjazott gyerekek – 27 fő –, valamint a felkészítő tanárok részére könyvajándékot adtunk, a fődíjas és közönségdíjas gyerekek pedig 2015-ben a Szünidei Biblia Táborba mehetnek.

A KERAK gondozásában megjelent egy gyermekáhítatos könyv, melyben az eddigi pályázatok képeiből van illusztráció. Ebből a könyvből is ajándékoztunk, ez további művek készítésére lehet inspiráló, és még több gyerek bevonására lehetőség.

December 19-én a csepeli Hajléktalan Szállón tartottunk karácsonyi ünnepséget. Néhány vers, ének- és zeneszám hangzott el. Szabó János lelkész szólt igei gondolatokat Isten felénk megnyilvánuló szeretetéről, melyet több szállólakó meghatódva hallgatott.

A bentlakóknak és a külső területen gondozott hajléktalanok részére 185 csomagot készítettünk, melyben sütemény és gyümölcs volt, idézve némi ünnepi hangulatot azok számára is, akik nem tudnak vagy nem akarnak a szállón lakni.

December 27-én körzeti nap keretében karácsonyi ünnepséget tartottunk a CSILI Művelődési Házban, melyre meghívtuk mindkét gyülekezet barátait is. Az ünnepségen összesen 86 fő volt jelen. A programra meghívtuk a Rushing Waters Együttest, amely bár nem teljes létszámmal, de nagyon szép szolgálatot nyújtott.

Szabó János lelkész igei témája Isten legszebb, legtökéletesebb ajándékáról szólt, mely Jézus Krisztusban jelent meg a földön, mindannyiunk részére.

Az ünnep úgy teljes, ha ajándékot is adunk. Barátainknak, a CSILI segítő munkatársainak az Advent Kiadó könyveiből, 2015-ös naptáraiból adtunk  ajándékot.

A délelőtti ünnepséget közös ebéddel zártuk, melyre természetesen meghívtuk barátainkat is.

A közös ebéd lehetőséget nyújtott arra, hogy kötetlen beszélgetésben ismerkedjünk barátaink életével, problémáival, kihívásaival, és bensőségesebb viszony alakuljon ki közöttünk. Ez lehetőséget ad arra, hogy nagyobb segítséget tudjunk adni nekik a Krisztushoz vezető lépések megtételéhez. Azzal a reménnyel zártuk így az évet, hogy 2015-ben együttesen folytatjuk programjainkat barátainkkal közösen, akik további barátokat hívnak.

K. I.