Életmódklub panellakásban

2018. január 22-i indulási időponttal a Hévízi Gyülekezet „Élet+Módi, Élj tudatosan!” címmel életmód foglalkozásokat szervezett egyikük keszthelyi lakásán. A helyszín választása nem véletlen, hiszen a célunk az volt, hogy a közeli ismerősök, szomszédok, munkatársak látogassanak el először a klubba, ahol otthon érezhetik magukat egy ismerős környezetben, ahol a saját konyhájukhoz hasonló eszközök segítségével maguk is el tudják majd készíteni az itt megismert ételeket, italokat, édességeket.

A terv az, hogy minden alkalommal közösen készítsünk el valami egészséges, vegetáriánus ételt, amit közösen el is fogyasztunk. Fontosnak tartjuk, hogy egy kis testmozgással kezdjünk (amennyit a hely megenged) és a lelki tartalom se maradjon ki a programból. Testet és lelket együtt táplálunk a kéthetente megtartott foglalkozásokon.

Az alapot a New Start 8 alapelve jelenti, hiszen ahogy E. G. White írta, a tiszta levegő, napfény, mértékletesség, pihenés, testedzés, megfelelő táplálkozás és a víz használata, az Isten erejébe vetett hit – ezek az igazi gyógyszerek.

A foglalkozások közül kettőt tartottunk meg eddig, és mosolygós, elégedett emberek távoztak tőlünk. Bízunk benne, hogy hasznosnak és tartalmasnak találva ezeket az estéket, legközelebb már ők maguk is bátran hívnak vendéget, és szívesen beszélnek másoknak az itt szerzett tapasztalataikról.

(Pétervári Tünde)