Presbiterszentelés Kiskunhalason

Egy áldott napot éltünk át február 10-én, szombaton Kiskunhalason, a gyülekezetünkben.

A délelőtti istentisztelet alkalmával Faddi Zoltán gyülekezetvezető testvérünket presbiterré szentelte a gyülekezet lelkésze, Kis István. Több bibliai igével és a gyülekezeti kézikönyvben megírt gondolatokkal mutatta be a presbiterre váró felelősségteljes, Istennel a gyülekezeti tagokért és a keresőkért végzendő szolgálatot. A felszentelt presbiter bibliai idézetekkel kérte a gyülekezet együtt munkálkodását, hogy imádkozó lelkületben tudjunk megmaradni és haladni az Isten által elénk tárt úton (1Thessz 5:25, Jak 5:17–18, Lk 12:32, Zsolt 60:14).

A közös ebéd elfogyasztása után egyik férfitestvérünk 60. születésnapjáról emlékeztünk meg, Isten Igéjével kívánva áldott szolgálatot részére.

Délután a keresztség előtti meghallgatás adott meghitt pillanatokat, Isten munkálkodásának beérő gyümölcseként. Ez az alkalom is emlékeztetett bennünket az első szeretetre, saját felkészülésünkre, küzdelmeinkre és örömeinkre.

Átélhettük ezen a napon, hogy Isten jelen van azok életében, akik keresik Őt, mert akik keresik, megtalálják – ez az Ő ígérete.

(Faddi Zoltánné)