Egy boldog nap

Augusztus utolsó napjának szombat délutánján egy eddig soha nem volt szép napunk volt a nagyatádi Hetednapi Adventista Gyülekezetben!

Három testvérünk kötött szövetséget az Úrral és pecsételte meg döntését a keresztséggel.

Dezsőné Magdika 80 esztendősen kötelezte el magát Megváltónk mellett, s ahogy bizonyságtevéséből kiderült, rendkívül távol kanyargó életpályáról hozta el őt közénk, nagy örömünkre. Másik két testvérünk, Kövesdi Ibolya és Bognárné Marika döntése azért is különleges, mert talán ők ketten az utolsók az országban azok között, akik a négy évvel ezelőtti csatlakozással összefüggő dilemmáikat megnyugtatóan le tudták zárni az Úr segítségével.

Különleges és áldott volt ez a nap azért is, mert Nagyatádon, az elmúlt évtizedekben, talán a huszadik századot is lehet mondani, valószínű, nem volt felnőtt keresztség;  a néhány más, kisebb protestáns egyház tagjai is Kaposváron vagy Pécsett keresztelkednek, s most itt, a helyi tanuszodában ez megtörténhetett, Petőh Imre lelkész testvérünk szolgálatával.

Az ünneplésünk kerete a gyülekezetünkben történt, bőséges zenei-, ige- és más szolgálatokkal, s mindannyian megállapítottuk, hogy Urunk és a Menny jelen volt, velünk volt.

Hálásak vagyunk érte Istennek, s azért dolgozunk, abban bízunk, hogy hamarosan ismét megtapasztalhatjuk közösen ezt az áldást!

Jámbor Szabolcs