Új gyerekkönyv életre kelti a korai egyházat

David Edgren szerző és mesemondó szerint, ha a fiatalok Bibliában szereplő tapasztalatain keresztül mesélünk el történeteket, az segít gyermekeinknek megérteni Isten Igéjét. Edgren úr március 6-án, vasárnap, Melbourne-ben új könyvének, az „Outside the Gate” bemutatásakor arról beszélt, hogy szenvedélyesen szereti átadni Jézus történetét a gyerekeknek.

„Jézus története élő és ható mindannyiunkban, ha valósággá tesszük a körülöttünk lévőkkel való bánásmódon keresztül” – mondja Edgren úr, aki jelenleg 10 könyv szerzője, és az elmúlt néhány évben rendszeresen megosztotta ezeket a történeteket a gyülekezetekben.

A Signs Publishing gondozásában megjelent Outside the Gate című könyv Rodé történetét meséli el, a szolgálólányét, akiről az Apostolok Cselekedetei 12. fejezete emlékezik meg, aki a börtönből való csodálatos szabadulása után otthagyta Pétert a kapuban. A történet tovább gondolja annak az éjszakának a részleteit, elmesélve, hogyan élhette meg Rodé a korai gyülekezetet, amikor elkészítette az úrvacsorát az imádkozó tanítványok számára – majd Isten családjának és közösségének tagjává vált, nem csak a háztartásának szolgája lett.

A 6-12 éves gyerekek számára írt Outside the Gate a korai gyülekezet szellemét kelti életre, bemutatva, hogyan emlékeztek Jézusra minden étkezéskor, és hogyan elégítették ki a közösségükben élő szegények szükségleteit. „A mi gyülekezeteinkben az úrvacsorai istentisztelet gyakran annyira ritualizált, hogy a gyerekek nem is értik, mi történik” – mondja Edgren úr. „Azt szerettem volna, ha egy gyermek fején, szívén és kezén keresztül foghatnák meg a lényeget. Az úrvacsorán keresztül Rodé egyszerre érti, érzi és tapasztalja meg Jézus ajándékát a kereszten.”

„Dave kreatív és megnyerő mesemondó, és nagyra értékeljük, hogy olyan könyveket készíthetünk vele, amelyek forrást jelentenek a családok közös olvasásához” – mondja Nathan Brown, a Signs Publishing könyvszerkesztője. „Ezek a könyvek nagyszerű történetek, de olyan kérdéseket is tartalmaznak, amelyek beszélgetésre ösztönöznek, és segítenek mélyebben elmerülni az általuk bemutatott bibliai igazságokban.”

A Tökéletes Bárány (2013) és a Csak higgy (2021) című könyveiben Jézus áldozatáról és feltámadásáról szóló témáit követve Edgren úr az új könyvével azt szeretné, hogy a gyerekek lássák: „Jézus azért jött a mi bűnös világunkba, hogy megmentsen mindannyiunkat. Most mi vagyunk a kiküldöttek. Jézus testét, vérét és igazságát magunknak tartogatni őrültség!”

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2022/03/09/new-childrens-book-brings-the-early-church-to-life