Több mint 4200-an csatlakoztak az egyházhoz Közép-Amerikában az online evangelizációs sorozat során

Hat hétnyi lelki üzenet után összesen 4213 személy csatlakozott Isten családjához keresztség révén a Remény Lábnyomai online evangelizációs sorozat során, amelynek a jamaicai Hetednapi Adventista Egyház adott otthont.

A sorozat, amelyben Glen O. Samuels, főelőadó és evangélista szerepelt, az evangelizációs csapatok összehangolt erőfeszítéseinek köszönhetően valósulhatott meg az Inter-Amerikai Divízió angol nyelvű régióiban, nevezetesen Jamaicában, az Atlanti-Karib-térségben, a Karib-térségben, Holland Karib-térségben és Belizben.

„A Szentlélek sokféleképpen áttörte az evangelizációs üvegmennyezetet a közbenjáró imák, a legkiválóbb technikai csapat, a globális hallgatóság és a lélekkeresztség által” – mondta Samuel Telemaque lelkipásztor, a szombatiskola és az Unió misszióvezetője, a Remény Lábnyomai sorozat főkoordinátora. Az online sorozat volt az első az öt regionális online kampány közül, amelyek Közép-Amerika 24 unióját kötik össze az együttműködésen alapuló, integrált evangelizációs erőfeszítések érdekében ebben az évben. A Divízió idén ünnepli 100 éves fennállását.

2022.január 15. és február 25. között a Karib-térségből, Közép-Amerikából, Észak-Amerikából, Ázsiából, Európából és a világ más részeiről ezrek nézték és hallgatták a YouTube-on, a Facebookon és más közösségi média platformokon, ingyenesen fogható televízió– és kábelcsatornákon, rádióban és a hopebeyond.net weboldalon, ahogy Samuels lelkész beszélt.

A sorozat utolsó napján, február 26-án megkeresztelt százak egyike a 86 éves Maudlyn Linton-Young volt, aki az egyesült államokbeli floridai Tampából repült Jamaicába, hogy megkeresztelkedjen.

„Glen O. Samuels lelkész késztetett arra, hogy lejöjjek” – mondta Linton. „A legnagyobb prédikátor, akit valaha ismertem, Billy Graham volt, de ez a „Glen O”, ahogy az déd-unokahúgom hívja, tud prédikálni, és megmondja, hol találok mindent a Bibliában. Én mindent leírok, és másnap újra átolvasom.”

Ez vízválasztó élmény volt az egyház számára – mondta Everett Brown lelkész, a jamaicai egyház és az online sorozat tervezési bizottságának elnöke.

„Mindig emlékezni fogok erre a kampányra, a több mint 4000 keresztelendőre, a technológia hatékony és eredményes hasznosítására a lelkek megnyerésében, az együttműködésre, amely a vezetés és az uniók tagjai között volt a sorozat tervezésében és lebonyolításában, valamint az erőteljes Biblián alapuló prédikációkra” – mondta Brown. A kampány eredményeként 2267 keresztség volt Jamaicában.

A cikk forrása:
https://adventist.news/news/more-than-4-200-join-the-adventist-church-in-inter-america-during-online-evangelistic-series