Keresztségek és bibliaórák: a Heroes mobiljáték eredményei

Az Adventista Egyház kommunikációs osztálya és a Hope Channel együttműködése által kifejlesztett népszerű Heroes: The Bible Trivia Game, március 25-én ünnepli fennállásának egyéves évfordulóját.

Megjelenése óta a mobiltelefonos játék nemcsak több mint 120 000 ember – többségük 18-24 év közötti – bibliai ismereteit javította, hanem sokakat inspirált arra, hogy bibliaórákat kérjenek és megkeresztelkedjenek.

William Timm, a Heroes Bible brazíliai koordinátora azt mondja, hogy biztató látni a fiatalok bibliai ismeretek iránti lelkesedését.

„Örülök, hogy egyházunk különféle megközelítéseket alkalmaz kifejezetten fiatalok vonzására, és úgy érzem, a lehetőségek világát nyitjuk meg” – mondja. „A Biblia tanulmányozása nagyon szórakoztató lehet, és a bibliaórák iránti érdeklődés, különösen egy játékon keresztül azt mutatja, hogy készen kell állnunk arra, hogy az új funkciókat, eszközökre és viselkedési módokra az evangélium hirdetésének csodálatos lehetőségeiként tekintsük.”

Az alkalmazás funkcióinak és elérhetőségének javítására irányuló folyamatos erőfeszítések során a Hope Channel azt tervezi, hogy egy éves évfordulójára elérhetővé teszi a játékot hindi, kínai és tagalog nyelven. A tervek szerint új bibliatanulmányozási sorozatot is kiadnak a hármas angyal üzenet tematikájában. Ez üdvözlendő kiegészítés lesz a meglévő „The Big Questions” (A Nagy Kérdések) bibliatanulmány mellé, amely online vagy az alkalmazáson keresztül érhető el.

Jefferson Nascimento, a Heroes projektmenedzsere szerint jelenleg több mint 2300 diák vesz részt a The Big Questions bibliatanulmányozásban (1190 angol, 576 portugál, 435 spanyol, 104 francia, 19 román), nem számítva a Brazil Novo Tempo – Hope Channel programon keresztül zajló tanulmányokat – így a teljes szám csaknem 3000-re nőtt.

Nascimento a lelkesedése mellett elismeri azt is, hogy nehéz nyomon követni az egyének előrehaladását és azt, hogy hány ember keresztelkedett meg e tanulmányok eredményeként.

„Szeretnénk ezt megváltoztatni, létrehozzuk a bibliatanulmányok offline változatát, így azok használhatóak lesznek helyi gyülekezetekben, cserkészklubokban, kis csoportokban és iskolákban is” – mondja.

A cikk forrása: https://adventist.news/news/heroes-players-get-baptized-thousands-of-others-undertake-bible-studies