Tanulók meleg ruhákat osztottak szét Goiânia hajléktalanjainak

A Humán és Szociális Városfejlesztés Titkársága (SEDHS) által végzett felmérés rámutat, hogy körülbelül 1200 ember van rendkívüli társadalmi kiszolgáltatottságban. E számok között vannak azok az emberek, akik az utcán élnek, és jelenleg Goiâniában jellemzően a hideg májusi és júniusi hónapokkal néznek szembe.

Ezen emberek segítésére a Colégio Adventista Jardim Europa a Missziós Ügynökség projektjén keresztül népszerűsítette a meleg ruházattal kapcsolatos kampányát. Az utolsó szombaton, június 19-én, a diákok a város meghatározott pontjain lettek mozgósítva a ruhák kiosztására a munkások terén, az Avenida Independência utcán (44. régió) és a Joaquim Lúcio téren, a campinasi szektorban.

A gyűjtést az egész iskola végezte, az óvodástól a II. általános iskola 9. osztályáig. Az adományokat a nyolcadik és a kilencedik osztály tanulói adták át. A Missziós Ügynökség egy adventista oktatási kezdeményezés, amelynek célja a hallgatók és azok részvételének segítése, akik cselekedeteiken keresztül kívánnak Jézusról beszélni.

Lincoln Moretto lelkész elmagyarázta, hogy az iskolában a projekt két fronton zajlik: az iskolai közösségre irányuló belső akciók és az intézmény körüli közösségre irányuló külső akciók. “Az akciók a szociális és lelki dolgokra fektetnek hangsúlyt” – mondta.

Moretto szerint egy ilyen kezdeményezés az iskolán belül hozzájárul a tanulók szociális vonatkozású fejlődéséhez, és felelősséget generál a kevésbé kiváltságosak szenvedéseinek enyhítésére. “Ez segít a diákoknak megérteni, hogy a kereszténység nem csak koncepciókról és elképzelésekről szól, hanem az Isten és a felebarát iránti szeretet és szolgálat megéléséről” – mondta.

A szervezők elmondták, hogy amikor már elfogyott a cipő, egy hajléktalan lakó elmondta, hogy nincs papucsuk. João Pedro diák azonnal levette tornacipőjét, és odaadta a lakónak. A diák mezítláb fejezte be az akciót, de boldog volt, mert hasznosnak érezte magát valaki más életében.

Cikk forrása: https://adventist.news/news/students-distribute-warm-clothes-to-homeless-people-in-goiania