SZOLGÁLATRA JELENTKEZEM! – Hitéleti konferencia és lelkészszentelés

A nap mottója az egész nap során vissza-visszatért, csak mindig más formában. A 2019-es missziós évet elindító program a teljes tagbevonás jegyében zajlott. A megszokott, gazdag ének-zenei szolgálatok közben a felszentelendő lelkészek személyes elhívási történetét is megismerhettük.

Az „Én már jelentkeztem!” mottójú résznél több mint húsz gyülekezeti tag vonult fel a szolgálatára jellemző ruhában ill. felszereléssel. Ezzel is szemléltetni akartuk, hogy mindenki kapott valamilyen ajándékot, mellyel szolgálhat. A kétkezi munkától kezdve kórházi látogatásig minden egyes tag találhat olyan szolgálatot, ami segíti a gyülekezet növekedését.

A nap során megismerhettük a tavaly beharagozott Mozgó lelki- és egészségközpontot is. Az épület előtt felállított nagyméretű szerelvény történetéről és missziós felhasználási lehetőségeiről Kiss Szilveszter és Gyurgó János beszélt. A sokoldalú eszköz hamarosan elérhető lesz a gyülekezetek számára. Minden ezzel kapcsolatos információt a http://mozgomisszio.adventista.hu/ weboldalon fogtok megtalálni.

Dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök igehirdetésében Jézust, mint a szolgáló Istent mutatta be, hangsúlyozva, hogy a kereszt mellett a törülköző volt Jézus másik eszköze az emberiség szolgálatára. A tanítványok lábának megmosásában megnyilvánult az az önfeláldozó lelkület, ami minden követőjét kell, hogy jellemezzen. Az adománygyűjtésen kívül (amit a Mozgó lelki- és egészségközpont üzemeltetési költségeire fognak fordítani) volt egy másik kosár is, amelyen mindenki személyes, szolgálati felajánlását jelölhette be. Ha valaki esetleg nem tudta helyben kitölteni, de mégis felajánlást tenne, az alábbi linkre kattintva online is kitöltheti a válaszlapothttps://goo.gl/forms/XGhZtYahciXMsssd2

Délután a felszentelés jelentőségéről dr. Ősz-Farkas Ernő beszélt, majd a DET vezetősége bemutatta a négy felszentelendő lelkészt. Cserbik János, Hites Gábor, Horváth Gábor és Szabó Attila a három évvel ezelőtt csatlakozott lelkészek közé tartoznak. Ócsai Tamás unióelnök és Csizmadia Róbert uniótitkár három, már nyugállományú csatlakozó lelkészt – Juhász Ernőt, Oláh Lászlót és Ócsai Gyulát –  mutatott be, akik tiszteletbeli felszentelésben részesültek.

Raafat Kamal TED elnök igehirdetése után Ócsai Tamásunióelnök vezette az ünnepélyes fogadalomtételt, amelynél a lelkészek házastársai is mellettük álltak. Az ünnepélyes lelkészi megbízás után a lelkészek által gondozott gyülekezetek presbiterei mondtak köszöntést.

 

 

További képek a délelőtti alkalomról:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1985687208155255&type=1&l=4a0711d817

Képek a lelkészszentelésről:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1985717261485583&type=1&l=a7c09bc32b

Az egész napi program videofelvétele visszanézhető: http://det.adventista.hu/live/

Szívesen vesszük a visszajelzéseteket az egész napi programmal kapcsolatban:
https://goo.gl/forms/shEMP2GQeAWTtYZp2

(Kis István)