Stafétaváltás a szolgálatban

dav

Zarka Péter és felesége Kriszta

A november 13-án megtartott DET lelkészértekezlet a megszokott adminisztratív kérdések mellett két szívmelengető momentumnak is helyet adott. Az egyik Zarka Péter köszöntése volt 40 éves lelkészi szolgálata, ill. közelgő nyugdíjba vonulása alkalmából. Dr. Ősz-Farkas Ernő DET elnök méltató szavai bemutatták azt a gazdag és sokszínű életutat, melyben Péter hűséggel szolgált feleségével, Krisztával együtt. Zarka Péter több gyülekezetben volt körzeti lelkész, de szolgált ifjúsági-, családi-, szombatiskolai osztályvezetőként, ill. uniós szinten a Gyülekezeti Szolgálatok Osztályát is irányította. Ifjúsági vezetőként több nyári tábort szerveztek és jól együttműködtek a divízió Ifjúság Osztályával, bekapcsolva a fiatalokat az egyház nemzetközi vérkeringésébe. Családjával együtt 8 évet töltött Egyiptomban, ahol a Közel-keleti Unió Egyiptomi Területének vezetője volt. Az utóbbi években a körzeti lelkészi munka mellett a szombatiskolai felvételeket készíti felségével együtt. A felvételek hétről hétre elérhetők az interneten és a PaxTV-n keresztül. A szolgáló életnek természetesen soha nincs vége, csak más formában folytatódik.

Balról jobbra: Gyurkó János, Járai Zsolt, Ömböli Dávid, Henter Zsombor

A köszöntések tovább folytak négy új munkatárs bemutatásával, akik bibliamunkásként szolgálnak. Gyurkó János a Mozgó lelki- és egészségközpont koordinálást fogja végezni, aki eddig az Advent Kiadónál végzett odaadó munkát.

Henter Zsombor lelkészcsaládban nőtt fel, majd maga is elvégezte az Adventista Teológiai Főiskolát. Az utóbbi években több helyen végzett önkéntes munkát. Jelenleg bibliamunkásként szolgál az Újbudai Gyülekezetben és a Duna Ifjúsági Központban.

Járai Zsolt Nagysármáson született adventista családban. Kolozsváron informatikát tanult, de később jobban érdekelte Isten megismerése. 2014-ben fejezte be a teológiai alapképzést, majd MA képzést szerez az Andrews Egyetemen. A Dél-erdélyi Egyházterületen szolgált lelkészként, de felesége révén Magyarországra költöznek. Jelenleg bibliamunkásként szolgál a Práter utcai Gyülekezetben és Szigetszentmiklóson, Szabó János lelkész irányítása alatt.

Ömböli Dávid szintén adventista családban nőtt fel, 7 éve keresztelkedett meg testvéreivel együtt. 2015-ben végezte el az Adventista Teológiai Főiskola teológus, lelkipásztor szakot. Jelenleg a Baptista Teológiai Akadémián folytatja mesterszakos tanulmányait. Szolgálati területe a Zuglói Gyülekezet és a Duna Ifjúsági Központ.

(KI)