Romániában új oktatási központot nyitottak a bevándorlók számára

A romániai ADRA 2020. október 7-én, Bukarestben avatta fel az új „Remény a bevándorlók számára” oktatási központot. A központ a Romániába érkező menekültek, különösen a Szíriából, Irakból, Jemenből, Szomáliából és Etiópiából érkezők igényeit elégíti ki – jelentették a vezetők.

A központ építésére a járványkorlátozások ellenére 2020-ban került sor. Számos hetednapi adventista egyházi szervezet és névtelen adományozók járultak hozzá ennek a projektnek a megvalósításához.

Az ADRA központja már kínál román, angol és arab nyelvtanfolyamokat. Ezenkívül egyéb szolgáltatások mellett szabás-varrás és zeneórákat, valamint fodrász szolgáltatást biztosít a férfiak számára. A központban szemináriumokat, fogadásokat és családi ünnepségeket tartanak, mindezt ingyenesen.

„Örömmel vettük a lehetőséget, hogy támogathatjuk ezt az új ADRA projektet” – mondta Robert Mandache, a Muntenia egyházterület elnöke. „Úgy érezzük, adósságot törlesztünk a segítségért, amelyet mindannyian Istentől kaptunk, mint idegenek és zarándokok ezen a földön.” Ez arra késztet minket, hogy segítsünk másoknak, különösen a veszélyeztetetteknek.

Az ADRA Románia hosszú múltra tekint vissza a bevándorlók és jogaik támogatásában. Ezen oktatási központ felállításával az ADRA továbbra is támogatja a 2015-ben elindított kezdeményezést a romániai családok és fiatal bevándorlók megsegítésére. „Ennek az új központnak a megnyitása ismét bebizonyítja számunkra, hogy az embertársunk iránti empátiának és törődésnek alapértelmezett beállításunknak kell lennie, ami meghaladja a földrajzi, kulturális, etnikai, vallási vagy nemi határokat” – mondta az ADRA Románia ügyvezető igazgatója, Robert Georgescu.

A vezetők elmondták, hogy az ADRA Románia a „Remény a bevándorlók számára” révén elismeri a jelenlegi menekültválság emberi oldalát, valamint az egyes érintettek értékét. „Az emberi jogok tiszteletben tartásával és együttérzéssel az eltökéltség világos üzenetét közvetítjük e bonyolult és törékeny helyzet közepette. Konkrét tevékenységeivel az ADRA a lehető legtöbb férfi, nő és gyermek számára minimalizálni kívánja ennek a mindent elsöprő és elviselhetetlen helyzetnek a hatását.”

A cikk forrása: https://adventist.news/en/news/in-romania-new-educational-center-will-cater-to-immigrants-needs