Osztálytermeket pusztított el a tűz a Salamon-szigeteki iskolában

A hajnali négy óra környékén kitört tűz két osztálytermet és két laboratóriumot is megsemmisített a Salamon-szigeteki adventista középiskolában. Az osztálytermek között lévő tanári iroda is a tűz martalékává vált, személyi sérülés azonban nem történt.

„A tűz olyan gyorsan terjedt, hogy semmit nem tudtunk kimenteni az épületből, még az adományba kapott íróasztalokat és székeket sem.” – mondta Chareen Simbe, tanár.

„A tanáraink nem tudták kimenekíteni a diákjaik munkáját sem. A lakóközösség nagy része odasietett, hogy segítsen nekünk a tűz oltásában. Szerencsére képesek voltak megmenteni a másik szárnyat, ahol a többi osztályterem található, csupán néhány méterre ettől.”

A Transz-Csendes Óceáni Unió oktatási igazgatója, Mele Vaihola szerint az iskola épp egy különleges hetet ünnepelt. „Éppen nagyon jó volt a hangulat az iskolában, hiszen most fejeződött be az adventista oktatási hét, 25 diák és egy tanár keresztelkedtek meg, most meg itt ez a tűz” -mondta.

„Dicsérjük az Urat, hogy emberi élet nem került veszélybe. Kérünk mindenkit, hogy imáiban emlékezzen meg az igazgatóról, a személyzetről és a diákokról.”

A Tenakoga Adventista Középiskola Honiarában, mintegy 90 percnyi autóútra található Északkelet Guadalcanal-tól. A bentlakásos iskolának körülbelül 240 beiratkozott hallgatója van.

A cikk forrása:
https://record.adventistchurch.com/2021/09/02/fire-destroys-classrooms-at-adventist-school-in-the-solomons