Hírek a győri körzetből

Győzd le az óriásod!

Te mitől félsz? Pókok, békák, sötétség, bezártság, magasság, Covid?

A győri körzet bibliatáboraiban (Hédervár, július 12-17. és Tatabánya, július 19-24.), összesen 42 gyermek részvételével, Dávid király történeteit együtt eljátszva tanultuk meg, hogy az Örökkévaló segítségével minden óriás legyőzhető.

Bizony, hiába „kiabált” a mi Góliátunk – a szervezési nehézségek, az ÁNTSZ vírushelyzetre vonatkozó különleges előírásai -, az Úr „nem erővel és nem hatalommal” idén is rengeteg lehetőséggel (zeneterápia, kézműveskedés, íjászkodás, sárkányhajózás, tűzoltósági és rendőrségi látogatás, kutyás bemutató, akadálypálya, sorverseny, buszos kirándulás) gazdagította táboraink programjait.

Ezért, hálával és örömmel mondjuk el, amit ezekben a hetekben a szívünkbe zártunk: „Az Úr nem azt nézi, amit az ember”. Ő sokszor a legkisebbeket és a leggyengébbeket választja ki, hogy éppen általuk hozzon szabadulást, de nem fegyverrel, nem a fakardjainkkal, nem az íjakkal, és nem is a bosszúállással, hanem a megbocsátás, az összetartozás és a szeretet által. Ezekkel győzd le te is az óriásodat!

Tatai örömök

Melyik hónap a legszebb az évben? A tatai gyülekezet számára minden bizonnyal a július. Hiszen, egymás után két ünnepélyes istentiszteleti alkalom, két örömteli esemény is történt a közösség életében, melyeknek – saját tulajdonú ingatlan híján – a lovasberényi gyülekezet adott méltó otthont:

Július 24-én, Rácz Norbert és Noémi hozták el bemutatni az Úrnak és a gyülekezeti családnak gyermeküket, Jonatánt, akikre Kökényes Zsuzsa kérte a mennyei Atya áldását. Majd egy héttel később, július 31-én Zentainé Anna keresztségének lehettünk tanúi, ahol Tóth Szilárd igehirdetése után a bemerítés szolgálatát, az őt felkészítő lelkész, Kökényes Zsuzsa végezte.Ezúton is köszönjük Istennek ezen áldásokat és a lovasberényi testvéreink vendégszeretetét. Bárcsak, minden gyülekezetben, minden hónap ilyen július lenne!

Tóth Szilárd