Mozgó Lelki- és Egészségközpont Ráckevén

Szeptember 5-én, Ráckevén az egyik testvérnőt megkereste egy hölgy a ráckevei orvosok képviselőjeként, hogy a gyülekezet be tudna-e kapcsolódni az egészségmegőrző és szűrő programjukba a város gasztronómiai fesztiválján? Kérésük az volt, hogy az egészséges táplálkozásban nyújtsunk segítséget helyben készült ételekkel, kóstolóval, receptekkel és tanácsadással.

A megkeresés meglepett bennünket, de rövid egyeztetések után az utánfutó bevonásával rövid 10 nap alatt minden összeállt.

A testvérek nagyon nagy mennyiségű ételt kezdtek el előkészíteni, ami első ránézésre túlzónak hatott, de kiderült, a háziasszonyok „ismerik” a jövőt J.

A fesztivál reggelén, már 6 órakor kint voltunk a helyszínen, hogy mindennel időben elkészüljünk.

Sok mindenre gondoltunk, de arra a forgatagra, ami körülöttünk támadt, szerintem senki nem számított. Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés. Több ezer ember vonult el a standunk előtt, több mint 400 ember megállt, kóstolt, kérdezett, beszélgetett, és 50 helyi ember regisztrált, aki szeretne a későbbiekben is értesítést kapni a programjainkról.

Az orvostársaság tagjai nagyon hálásak voltak, hogy ilyen minőségben voltunk jelen, és a beszélgetések közben el is kezdődött a következő közös munka szervezése.

Nagyon hálásak vagyunk Istennek ezért a napért, a lehetőségekért!

Gy. J.