Mexikóban az egészséges főzés sorozat vonzza a nemzetközi közönséget

Az Észak-Mexikói Hetednapi Adventista Egyház a Montemorelos Egyetemmel közösen a közelmúltban elindított egy egészséges főző programot a közösségi médiában, amely a világ számos országának figyelmét felhívta.

Az „Egészséges Konyha” elnevezésű program az egyházi „Egészségesen akarok élni” elnevezésű kezdeményezés részeként növényi eredetű összetevőket tartalmazó recepteket mutat be.

„Az ilyen programokkal a fő célkitűzésünk, hogy motiváljuk az embereket a testi, szellemi, szociális és lelki egészséggel való életre” – mondta Roel Cea, az észak-mexikói egyház egészségügyi szolgálatának igazgatója és a Montemorelos Egyetem egészséges életet propagáló programjának igazgatója. A főző sorozat 15 részből áll, és minden egyes rész 14 perc hosszú. Minden epizódban bemutatnak egy receptet, amely Mexikóban és Amerika nagy részén könnyen beszerezhető összetevőket használ, majd kapcsolódnak a lelki egészséghez is – közölték a szervezők. Az online program október 5-én kezdődött az egyház Facebook és YouTube csatornáin keresztül. Az első három epizód sugárzása után a „Szeretnék egészségesen élni” Youtube-csatorna közel 10 000 megtekintéssel rendelkezett – közölték a szervezők.

A főzősorozat végeztével az észak-mexikói egyházi vezetők egy speciális családi életmód és egy bibliatanulmányozási programmal folytatják november közepétől, „Nézzünk a Bibliába” címmel.

A cikk forrása:
https://www.adventistreview.org/church-news/story15671-in-mexico-healthy-cooking-series-attracts-an-international-audience