Megjelent a Heroes kvízjáték második része

2021. március 25-én, hivatalosan is elindították azt a bibliai kvízjátékot, amely a felhasználókat a Szentírás oldalain keresztüli utazásra hívja.

Hivatalos egyházi források szerint a játék lehetőséget nyújt arra, hogy a játékosok megismerjék minden idők legnagyobb hőseit, teszi mindezt egy olyan nyelven, amelyet a játékosok könnyen megérthetnek. „A Hetednapi Adventista Egyház célja, hogy a játék segítségével minden játékosnak segítsen a Biblia további megértésében, valamint abban, hogy megtalálja a szabadságot, a gyógyulást és a reményt Jézusban” – mondták a vezetők.

2017-ben az adventista kommunikátorok által megrendelt, a Google-n a Bibliával kapcsolatos leggyakrabban keresett kifejezésekről készített tanulmány azt mutatta, hogy 30 naponta világszerte több mint 250 000 Google-keresést végeztek Bibliai kvízek, bibliai játékok és bibliai vetélkedők után kutatva. A tanulmány kimutatta, hogy az emberek jobban keresik a Bibliai kvízeket, mint bármilyen másik műfajt.

„A Biblia a nyugati civilizáció alapdokumentuma, de a mai fiatalok többet tudnak a képregényekről, mint a bibliai történetekről” – mondta Sam Neves, az Adventista Egyház kommunikációs igazgatója. „A Heroes egy olyan projekt, amely ezt az új vizuális nyelvet egy olyan kvízjátékon keresztül használja, amely életre kelti ezeket az ősi történeteket.”

Az új bibliai kvízjáték a Heroes játék nyomában jár, amely 2013-ban több mint tízmillió perc interakciót eredményezett a Biblia történeteivel. Az egyházi kommunikációs vezetők szerint, ez az úttörő játék megnyitotta a kaput más adventista gyártású játékok előtt.

Ez a megújult verzió egy teljesen átdolgozott játékot kínál – magyarázták a vezetők. A Heroes 2-ben a játékosok Ádámmal és Évával, a Biblia első hőseivel kezdik útjukat. Amint a hősök kérdéseket tesznek fel az életükkel kapcsolatban, a játékosok „tapasztalati pontokat” halmoznak fel. Minél több tapasztalati pontja van egy játékosnak, annál több hős kerül feloldásra. A játékosok a Mózes első könyvével kezdenek, és végül a Jelenésekben szerepelnek Jánossal, a Mennydörgés Fiával.

Minden játék 12 kérdésből áll, és a pontszám attól függ, hogy a játékos milyen gyorsan tud válaszolni rájuk. Eleinte a kérdések könnyűek, de a játék előrehaladtával a kérdések egyre nagyobb kihívást jelentenek – mondták a kezdeményezés mögött álló vezetők.

Az egyház vezetői és a játék készítői remélik, hogy a Heroes 2 segít a gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek jobban megismerni a Biblia csodálatos történeteit. „Azt akarjuk, hogy mindenki rájöjjön, hogy ők maguk is hősök, akárcsak ezek a múltbeli karakterek” – mondta Neves. „Mi mindent megteszünk, és reméljük, hogy a játék minden játékost arra ösztönöz, hogy életét átadja Jézusnak, így egy napon négyszemközt találkozhassanak vele.”

A cikk forrása:
https://www.adventistreview.org/church-news/story16147-adventist-church-releases-bible-trivia-game-heroes-2-on-march-25