Vírushelyzet aktualitásai – 2021. 03. 26.

Heti összefoglaló

86 új megbetegedés történt ezen a héten, 5 fő kórházban, 3 haláleset!
A helyzet drámai, a fertőzés nagyon gyorsan terjed, a betegség lefolyása kiszámíthatatlan, a kórházak pedig lassan megtelnek!
Az ima, a böjt és a segítségnyújtás, vigasztalás idejét éljük!
Közben tegyük meg, amit lehet hívő és felelősséggel élő keresztényként!
Nem mindegy, hogy vírussal vagy a megoldással találkozunk előbb!

Az oltással tönkre tesszük az immunrendszerünket és a maszk okozza a mutációt” – újabb videók terjednek a testvérek között

Az elmúlt hét különösen nagy termést hozott az ismeretlen eredetű videókból. Valójában nem az volt különleges, hogy ilyen szellemi termékek születtek, hanem a testvéreink fokozott aktivitása ezek terjesztésében. Az ESZO Info-ban nem adjuk közre a linket, aki megkapta a héten (továbbadta) és megnézte, érteni fogja Dr. habil. Gáspár Róbert egyetemi docens válaszát.

Reflektálnék a heti videó gyűjteményre, amelyek lényegében ugyanarról szólnak: az oltással tönkre tesszük az immunrendszerünket, elősegítjük a vírus mutálódását, a maszk is elősegíti a mutációt.

Rövid válaszaim a következők:

  1. A védőoltásokkal sikerült lényegében megszüntetni számos, korábban halálos kimenetelű betegséget. Olyat is, ami vírusos és ami ellen éppen a legnagyobb járvány közepén kezdtek el oltani. Ilyen volt néhány éve az ebola járvány Afrikában, amit megfékeztek, és most nincs járvány. Persze előfordulnak elszigetelt esetek, de azokat járványügyi intézkedésekkel és oltással gyorsan elfojtják, ahogyan az néhány hete is történt. https://www.msf.org/five-questions-2021-ebola-outbreak-guinea?gclid=CjwKCAjw6fCCBhBNEiwAem5SO87MQ9rAnov9EX1WhuZFWAGMBKhJp_7HllEvTCzYu3u5J9-8lMMsjBoCJYgQAvD_BwE
  2. Valóban kockázatos aktív koronavírus fertőzötteket oltani, ezért nem is teszik. Aki COVID-os, vagy 3 hónapon belül volt COVID-os, az nem kaphat oltást.
  3. A vírus nem az oltástól mutálódik elsősorban, hanem olyan, immunrendszerileg legyengült emberekben (pl. daganatellenes kemoterápiában részesülők vagy olyan autoimmun betegek, akik folyamatos immungátló kezelésben részesülnek), akiknek az immunvédelme nem működik megfelelően, így az oltás sem fog elegendő antitestet termelni. Erről Karikó Katalin nyilatkozott nemrégiben: https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/az-oltasok-miatt-erkeznek-a-mutans-virusok-kariko-katalin-valaszolt.725684.html
  4. A maszkviselés nem okoz vírusmutációt, aki ilyet állít, az az élet és a biológia általánosiskolai alapjaival sincs tisztában. Egy szövetdarab nem okozhat mutációt. A közzétett videóban az is elhangzott, hogy az 1918-as spanyolnátha idején nem volt maszkviselés és az hozzájárulhatott a járvány leküzdéséhez. Ez nem igaz, akkor is kellett hordani, csak sokan akkor is okosabbak voltak a járványügyi szakértőknél. Angol nyelvtudás nélkül is tanulságos képeket lehet találni a spanyolnátháról korabeli fotókon, angolul értők elolvashatják, hogy miként és miért  próbáltak ellenállni a maszkviselésnek akkoriban:
    https://www.history.com/news/1918-spanish-flu-mask-wearing-resistance
  5. Az oltástól továbbra is működik az immunrendszer, ha ez nem így lenne, akkor mindannyian halottak lennénk az életünk során megkapott sok oltás miatt, vagy legalábbis folyamatosan mindenféle fertőzésektől szenvednénk. Olyan ember nem él Magyarországon, aki nem kapott volna legalább 6-8 oltást életében. Ha már nincs ismeretünk, akkor legalább használjuk a józan eszünket és a saját tapasztalatunkat, ha elbizonytalanodunk, és akinek megvan, az olvasgassa az oltási könyvét (elnézést a szarkasztikus stílusért…), és felejtse el ezt a képtelenséget.” (GR)

Megjegyzés:

Hálás vagyok Istennek, hogy vannak magyar szakembereink. A „világhírű” címkét egyik sem igényli magának, de a tudományos publikációik, kutató tevékenységük elérhető, igazolható. A tudományos értekezések nem a Twitteren jelennek meg, hanem rangos nemzetközi tudományos lapokban. Tény, hogy ma már nem lehet feltűnést és nézettséget produkálni a járványintézkedések témájával – az számít szenzációnak, ha olyat mondunk, amit más senki. Nekünk azonban nem „viszket a fülünk” az egészséges tudományt hallgatni, amikor ilyen nagy bajban vagyunk (és nem a védekezés és az oltások, hanem éppen ezek hiánya miatt!).

Látva, ami körülöttünk folyik (a kórházak megteltek, testvéreink közül is többen intenzív ellátásban részesülnek, és közel 300 a halott naponta), legyünk annyira együttérzők, hogy ilyen videókat ne továbbítsunk, attól függetlenül, hogy a saját életünkről hogyan döntünk. Orvos testvéreink adventista kórházak százaiban küzdenek az életek megmentéséért. Imádkozzunk értük!! Senkit ne beszéljünk le a megelőzés lehetőségeiről, mert nem fogjuk tudni visszahozni az élők sorába azokat, akik nem élik túl a járványt! Ez a vita egy évvel ezelőtt volt elméleti jellegű, mára már élet-halál kérdés lett!

Ha valakinek további kérdései vannak, hogy mi van akkor, amikor a lakosság többségét beoltják, akkor figyelje mi történik Izraelben vagy az Arab Emírségben. Ezek bizonyítékok. Amit ismeretlen emberek állítanak, de semmivel nem tudnak bizonyítani, alátámasztani, az iránt legyünk szkeptikusak!

Eddig 501 millió oltást adtak be a világ 140 országában (márc. 25-i adat, Bloomberg). Nem emiatt halt meg eddig 2,7 millió ember!!

Más egyházak is oltásellenesek?

A BBC riportban összegzi, milyen negatívan áll hozzá a vallási vezetők egy kicsiny része az oltáshoz. Példaként idéznek olyan lelkészt, papot, rabbit és imámot, akik olyan álhíreket terjesztenek, mint az, hogy az oltás chipet tartalmaz, genetikai változást idéz elő, vagy a szexuális orientáció megváltozását okozná. Kiemelik, hogy ezen vallási vezetők csupán egy kis töredékét képezik a vallási vezetőknek, akik amúgy kiállnak az oltás mellett. Észrevételezik, hogy ez a kevés ember is nagyon nagy befolyással bír, hiszen olyan személyek, akik köztiszteletben állnak, gyakorlottak a nyilvános beszédben, értik a kultúrát és ezért képesek nagy hatással átadni információt. A riport szinte minden hitvilágból kiemel egy-egy érdekes, a vallásos emberek számára elbizonytalanító, vagy őket a vallásosságukban sértő álhírt, amivel ezek a hitszónokok célba juttatják az üzenetüket: mint például azt, hogy egyes karizmatikusok szerint az oltás felvétele a fenevad jelének a felvétele. Kiemelik, hogy ezek a gondolatok elbizonytalanítóak a hívők köreiben, és hátráltatják az oltási folyamatot, ami végül emberi életekbe kerülhet, ahogy ezt korábbi hasonló esetek is igazolták. A riport végül kiemeli, mennyire fontos, hogy a vallási vezetők a saját közösségük számára érthető és megbízható információkat adjanak azt oltásról, amire sok pozitív példa is van… (Csizmadia Róbert összefoglalója) Forrás: https://www.bbc.com/news/av/health-56416683

Vigyázzunk egymásra!

Dr. Ősz-Farkas Ernő
ESZO vezető

Dr. habil. Gáspár Róbert
egyetemi docens
Szegedi Tudományegyetem
Általános Orvostudományi Kar
Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet