Lelkészértekezlet Balatonlellén – végre élőben

Hosszú idő után először nyílt lehetőség lelkészértekezletre, immár nem virtuális térben, hanem személyes jelenléttel. Balatonlellén, a Konferenciai Központ udvarán, távolságtartás mellett, de mégis örömmel találkoztak a lelkészek egymással.

Az unióelnök igei köszöntése után, megemlékeztünk az ünnepeltekről. A júniusi értekezlet minden évben a lelkész megbecsülés napja, amikor a szolgálati és házassági hűség kerül a megemlékezések fókuszába. Elsőként Gyürüs Istvánt és Bodnárt Jánost köszöntöttük, akik augusztus végén nyugdíjba vonulnak. Azután azokat, akik az idén a szolgálat 20 éves jubileumát ünneplik: Kalocsai Tamás, Kis István és Tóth Szilárd. Végül azokat, akik házassági jubileumot ünnepelnek: Cserbik János és Mariann, Szabó Attila és Zsuzsa 20 éve, Gyürüs István és Pannika 40 éve házasodtak.

Testvéreink tapasztalatokat osztottak meg a szolgálatukban eltöltött évekről, majd imádkoztunk értük.

Az értekezleten áttekintettük a járványhelyzet utáni nyitás körülményeit és kihívásait, összegeztük a karantén idő tanulságait, és megbeszéltük az új missziós pályázati rendszer lehetőségeit. Az ölelés és a kézfogás nagyon hiányzott, de legalább jelen lehettünk és erősítettük egymást.

(őfe)