Kis csoportok nagy eredményeket értek el Pápua Új-Guineában

Abban az évben, amikor a világ nagy része megállt a COVID-19 válság miatt, kis csoportok virágoztak Pápua Új-Guineában.

A keleti felvidéki Simbu misszió (EHSM) egyike azoknak a misszióknak, amelyek hatalmas növekedést tapasztaltak az új tagok körében, 5 189 kiscsoport indult 2019-20-ban. Közel 100 000 ember vett részt ezekben a csoportokban, és 2020-ban 13 378 keresztségről számoltak be.

Míg a nemzetközi előadók a világjárvány miatt nem tudtak részt venni Pápua Új-Guinea tavalyi evangelizációs sorozataiban, a helyi lelkészek programokat folytattak, és a kis csoportok szaporodtak.

„Sok gyülekezet és közösség várta az evangelizációs sorozatot” – mondta Joanis Fezamo, a misszió elnöke. „Nagy előkészületek folytak. . . mindenki érzékelte, hogy valami nagy dolog fog történni a program nyomán. A váratlan, nem tervezett COVID-19 azonban megtörtént. De nem szabad csüggednünk. . . Minden jó vagy rossz dolog a mi javunkra történik, Isten tudja ezt. A pandémiás válság ellenére a kiscsoportos mozgalom erős, és gyülekezetek alakulnak ki ezekből a sejtcsoportokból.

„Sokan negatívan látják a koronavírust, azonban ez áldást jelentett az egyház számára. Az EHSM proaktívan foglalkozott ezzel a problémával. Ezen a világjárványon belül a növekedés óriási volt. Hála legyen Istennek.”

A dél-csendes-óceáni divízió tanítványsági osztálya által végzett tanítványi képzés 2018-ban és 2019-ben felbecsülhetetlen értékűnek bizonyult.

„Úgy látjuk, hogy a végrehajtott tanítványi képzést Isten követként küldte, hogy felkészítse a csendes-óceáni egyházát a világjárványra” – mondta Fezamo lelkész.

„Arra biztatjuk nagy gyülekezeteinket, hogy zárják be az ajtót és mozduljanak a kis sejtcsoportok irányába. Így lehet tanítványokat készíteni Jézus számára.”

A cikk forrása: https://record.adventistchurch.com/2021/05/20/small-groups-achieve-big-results-in-papua-new-guinea