Két nap után megtalálták a tengeren, az eltűnt adventista fiúkat

Miután több mint 50 órára eltűntek a tengeren, a 11, 14 és 16 éves adventista fiúkat megtalálta a repülő kutató-mentő csapat. A fiatalok a Mota Lava-szigetnél, Vanuatu partjánál tűntek el, május 14-én, pénteken.

A keresés péntek este kezdődött, a több csónakból és repülőből álló csapattal, és egész szombaton és vasárnap délutánig folytatódott, amikor a Turnbull repülőgépével kutatók végül a nyílt óceánon találták meg a fiúkat.

A három eltűnt fiú cserkészek a Torba tartomány Mota Lava szigetéről, és állítólag horgászni indultak. Az emberek a csendes-óceáni szigeteken egész hétvégén imádkoztak az elveszett fiúkért.

A Mark és Naomi Turnbull Facebook-fiók egyik bejegyzése szerint a fiúkat keletre sodródva találták meg, egy olyan helyen, „ahová soha nem mennek a hajók, soha nem repülnek a hazai repülőgépek, és soha nem járnak a kis csónakok sem”.

Egy másik Facebook-bejegyzésben Turnbull leírta, hogy a gépből a keresők több tárgyat dobtak le a fiúknak, köztük vizes palackokat, kókuszdiót, banánt, grapefruitot, vízálló zseblámpát és üzenetet, amiben tudatták velük: “Jön a hajó!”

A Vanuatu-i Hetednapi Adventista Egyház május 16-án nyilatkozatot adott ki, hogy köszönetet mondjon mindazoknak a szigeteken, akik imádkoztak a fiúkért és családtagjaikért, beleértve más keresztény egyházak képviselőit is. Az adventista egyház köszönetet mondott Vanuatu kormányának a támogatásáért és a köztisztviselőkért, akik hozzájárultak a hétvégi kutató-mentő misszióhoz.

A cikk forrása: https://www.adventistreview.org/church-news/story16365-after-being-lost-at-sea-for-two-days-adventist-boys-found