Kijevi Egyházterület elnökének szolgálata a józsefvárosi gyülekezetben

Kereszténység a háború alatt

2022. november 5-én, szombaton, Román Prodánjuk, a Kijevi Egyházterület elnöke volt vendégünk a józsefvárosi gyülekezetben, akit a Magyar Unió részéről Fenyvesi Péter Pál, a Magyar Unió titkára köszöntött.

Roman testvér „A legfontosabb törvény, amit tudni kell a bajban. Eszter könyve” című igehirdetésében a saját és a kijevi gyülekezetek tapasztalatairól és Isten gondviseléséről beszélt. A józsefvárosi imateremben jó volt látni azokat az ukrán adventista menekülteket is, akik már hosszabb ideje tartózkodnak Budapesten, akiket különösen bátorítottak az Ige szavai.

Emellett, az Irányvonal külön adása keretében, dr. Szilvási József egy interjú keretében az ukrajnai háborús mindennapokról, a kihívásokról, az evangelizációban tapasztalt örömökről és a szükségletekről kérdezte Roman testvért, aki elmondta, hogy a nehéz idők ellenére egyházunk egyre népszerűbb az emberek között, egyes gyülekezetekben 800 látogató van minden héten. A megnövekedett kérések miatt hetente keresztségi istentiszteletet végeznek. Az evangelizációs munka folytatásához a jelen helyzetben leginkább generátorokra van szükség.

Az áldásos és tartalmas napot Apa László vezetésével egy budapesti városnézés és egy hangulatos vacsora zárta. A tolmácsolás szolgálatát Bíró Róbert és Kővári Tóth Natália végezte.

Az igehirdetés és az interjú teljes terjedelmében megtekinthető a gyülekezet Youtube csatornáján:

https://www.facebook.com/watch/?v=686934506329602

Bíró Róbert