Az első keresztényekről azt olvassuk, hogy minden nap összejöttek, közösen tanulmányozták az Igét, együtt étkeztek és közben a szívük-lelkük összeforrt. De hogyan valósítható meg mindez a mai rohanó világban? Mit tehetünk azért, hogy élő, befogadó közösség lehessünk?

Nagy öröm számunkra látni azt, ahogy egyre több gyülekezet keresi és megtalálja ennek a módját:

Egy kirándulás:

„A győri gyülekezet 2022. október 9-én, élve a Dunamelléki Egyházterület »Befogadó Közösségi Pályázata« adta lehetőséggel, 25 résztvevővel meglátogatta a Budapesti Néprajzi Múzeumot. Az idén májusban átadott új épületben megcsodáltuk az időszakos- és állandó kiállítások egy részét, majd egy rövid ebédet követően a Magyar Zene Házát is megtekintettük. A kiránduláson résztvevők mind áldásosként értékelték a programot, és a hazaúton már a következő közösségi programot tervezgették.” (Ömböli Krisztián)

Közösségi nap:

„Október 31-én, a reformáció ünnepén összegyűlt a kecskeméti gyülekezet közössége. Az alkalmat egy interaktív áhítattal kezdtük. Ezt követte a közös pantomim, társasjátékozás, beszélgetések. Az alkalom délelőtt 10-től délután 16 óráig tartott, melynek része volt egy közös pizzázás is.” (Árvai Tamás)

A Dunamelléki Egyházterület továbbra is bátorítja a gyülekezeteket és támogat minden közösségépítő tevékenységet, mert „Együtt lenni jó!”

Tóth Szilárd
DET titkár