Keresztség a Balatonban

2018. augusztus 25-e, szombat egy csodálatos nap volt számomra, amit valószínűleg sohasem fogok elfelejteni, hiszen ez volt újjászületésem napja. Tóth Ferenc és én meghoztuk a döntést, hogy ezentúl az Úr Jézussal fogunk járni.

A keresztségi istentisztelet Balatonlellén délután 4 órakor kezdődött, már mindenki nagyon izgatott volt. Hallottunk ének-, valamint versszolgálatokat a gyülekezetünktől, ezenkívül Feri és én is dicsőítettük az Urat énekszolgálatunkkal. Petőh Imre lelkészünk elmondott pár igei gondolatot az élet vizéről, majd Feri és én is elmondtuk bizonyság- és vallástételünket. Közösen leborultunk imádkozni, majd a „Tudom és érzem, Jézus enyém” kezdetű éneket énekelve kivonultunk a Balatonpartra. A bátrabbak bejöttek velünk a vízbe, együtt elénekeltük „Az élet Ura vagy te, Jézus” című éneket, majd lelkészünk elvégezte a bemerítés szolgálatát.

Énekszóval kikísértek bennünket a vízből, majd átöltözés után megtörtént a Kaposvári Gyülekezetbe való felvételünk. Bellai Béla, gyülekezetünk eddigi „legifjabb” újjászületett tagja köszöntött minket néhány igei gondolattal.

(Ócsai Eszter)