Jótékonysági hangverseny Zalaegerszegen

Idén ismét lehetőségünk volt arra, hogy a 2019-es, első jótékonysági célú rendezvényünk után újra megszervezzük a hangversenyt. A korábbi alkalommal, és most is, a város melletti faluban, Boncodföldén működő bentlakásos Autista Védőotthon javára történt a gyűjtés.

Akkor 700 ezer Ft gyűlt össze, és a következő Covidos években, a helyi gyülekezetünk tagjaival, újjáépítettük az udvaron a játszóteret, betonoztunk kiülésre alkalmas területeket, és kültéri pavilont építettünk számukra. Ezeknek a felnőtt fiataloknak, akik autizmussal és plusz egyéb fogyatékossággal terhelt életet élnek, rendkívül fontos, hogy minél többet lehessenek a szabadban. Nagy igyekezettel vették birtokukba a hintákat, jóleső volt látni örömüket. A kapcsolatunk folyamatos velük, részt veszünk a saját rendezvényeiken is, ott is képviselve ügyüket és támogatva őket.

Ebben az évben, ősszel kezdtük a szervezést, és városunk vezetése most is segítségünkre volt, megkaptuk a város hangversenytermét. Műsort adott a nágocsi és zalai körzet gyülekezeteiből alakult Dél-Balatoni Advent kórus, de voltak meghívott előadóink is. Részt vállalt a programban Tóth László zongoraművész barátunk, a hangversenyterem igazgatója, a Zalaegerszegi Vegyeskar és Győrből Oláh Melinda és László testvéreink, mint versmondók. Külön öröm volt a zalaegerszegi testvérek számára, hogy mint szólista előadó, most először állt közönség elé gyülekezetünk tagja, Rusz Tibor testvérünk. Ő a megyei rendőrfőkapitány sofőrje, felesége Mónika is ott dolgozik, sokat tettek azért, hogy támogatókat szerezzenek az ügynek. Tibor egyik főnöke eljött végül a rendezvényre, és felvette az éneket, ami azóta bejárta a kapitányságot. Adja az Úr, hogy így tudja elérni azokat, akiket mi másképp nem tudunk. Sokan fáradoztak a gyülekezetben azért, hogy minél több támogatás gyűljön össze, csak a testvérek közel 400 ezer Ft értékben adtak el támogatói jegyeket. Végül, a hangverseny védnökségét vállaló önkormányzati képviselővel, 922 ezer Ft-ot adhattunk át az otthon vezetőjének.

Olyan öröm van azóta is mindannyiunkban, hálásak vagyunk Isten támogatásáért, a lehetőségért, amivel segíthettünk másokon. Tartós az örömünk talán azért is, mert ez egy sorozat második alakalma volt. Előtte, 3-án szombaton, Siófokon szintén egy nagyon áldott és eredményes jótékonysági hangversenyt tartottak, utána, 17-én pedig Hévízen tartottunk ünnepi koncertet a város neves zenekarával, a Musica Antiqua Együttessel. Sok év óta tart már velük a kapcsolatunk, ünnepi időszakban együtt tartottunk koncerteket, és talán ezért is mélyül irántunk a vendégeink bizalma. Most meglepően sok vendégünk volt, sokan maradtak velünk beszélgetni a vacsorára.

Nagyon szép zárása ez az évnek, hálásan gondolunk arra, hogy olyan Istent imádhatunk, Aki mindig jóra tanít bennünket. Olyan jó átélni azt, hogy akkor vagyunk az igazi helyünkön, amikor jót tudunk tenni, jók tudunk lenni. Ez a lényege életünknek.

Egy felvétel a koncertről, a többi pedig ugyanott, a „Zegi Gyüli” csatornán megnézhető:
https://www.youtube.com/watch?v=4v_N_PiC9eg

Frend László
a zalai körzet lelkésze