ADRA karácsony – Bp. Józsefváros

Az idei évben a Józsefvárosban működő Családok Átmeneti Otthonának lakóit hívtuk meg az ADRA karácsony programunkra. Rajtuk kívül a szintén a kerületünkben lévő Gyermekek Átmeneti Otthonából és a Ferencvárosi Családsegítő Központ által ajánlott gyermekeket vártuk szüleikkel együtt.

A gyülekezetünk tagjai jelentős támogatással (mintegy 250 ezer Forint értékben hoztak édességeket, mandarint, játékokat, karácsonyfát és mézeskalácsokat) egészítették ki az Egyházterülettől erre a programra elnyert missziós pályázatunkat.

A kórusunk énekekkel, zenével járult hozzá az ünnepi hangulat megteremtéséhez. A gyermekek élvezettel hallgatták az elhangzó mesét és verset, majd izgatottan várták, hogy mikor kaphatják meg az előre, névre szólóan elkészített ajándékcsomagjaikat. Az őket elkísérő anyukákat egy-egy, a mindennapokban szükséges higiéniai cikkekkel megtöltött táskával ajándékoztuk meg.

Az ajándékosztás után nagy lelkesedéssel estek neki a gyerekek a karácsonyfára aggatott mézeskalácsok leszüretelésének. A karácsonyfát egy rászoruló családhoz fogjuk kiszállítani.

Búcsúzásul, majd minden család a könnyeiket törölgetve mondott köszönetet a meghívásért, a műsorért és az ajándékokért.

Pappné Szigeti Gyopár és Papp Zsolt