Játékok határok nélkül

Számos európai ifjúsági vezető együttműködik a 13–16 éves tizenévesek elérése érdekében, akik örömmel látják, hogy a fiatalabb generáció virágzik a gyülekezeti életben. Számos ötletbörze eredményeként egy új ötlet született: a Games Without Borders (Játékok Határok Nélkül), egy virtuális esemény, amely lehetővé tette a tinédzserek számára Európa szerte, hogy találkozzanak és együtt játszhassanak, miközben továbbra is élvezhetik a helyi gyülekezeti barátaik társaságát.

A COVID-19 korlátozások miatt sok gyülekezeti csoport nem tudott rendszeresen találkozni. Ez oda vezetett, hogy a tizenévesek „eltűntek” a gyülekezet színteréről, és az ifjúsági vezetők elcsüggedtek. A Games Without Borders támogatta ezeket a helyi gyülekezeti csoportokat és vezetőiket azáltal, hogy összekapcsolta őket a globális egyházzal, lehetővé téve a tizenévesek számára, hogy valós időben megtapasztaljanak egy virtuális eseményt más csoportokkal együtt, a kontinens minden részéről.

Március 5-én, szombaton a helyi gyülekezeti csoportok bejelentkeztek a Games Without Borders eseményre, amelynek a Zoomon keresztül a svéd Benjamin Summerscales és Magda Niewolik volt a házigazdája. Az esemény közös étkezéssel kezdődött, amelyet az egyes gyülekezetek helyben szerveztek; ezt a Derek Simon lelkipásztor által vezetett áhítat követte. Az éjszaka aztán gyorsan szórakoztató kihívások sorozatává vált, tele fizikai és digitális tevékenységekkel.

A kvíz volt az esemény egyik legnépszerűbb játéka. A Transz-Európai Divíziót (TED) alkotó országok előre rögzített videóit felhasználva, a kvíz megpróbálta a tizenévesek általános ismereteit a divíziót alkotó országokról. Volt még egy Lego kihívás, amelyet a dán szerveztek, egy szauna kihívás, amelyet a finn fiatalok találtak ki, és természetesen az IKEA kihívást a svéd tinicsoport mutatta be.

Az esemény végén a résztvevők online szavazhattak kedvenc csapatukra; 142 eszközről jelentkeztek be, 22 csapat képviselte a Divíziót Európa-szerte. A norvég Betel tinicsoport nyerte a kvízt, és megkapta a fődíjat is: egy pizzakupont a következő ifjúsági összejövetelükre!

A rendezvény sikeres volt, sok nevetés és móka tele nagyszerű gondolatokkal. „Köszönetet mondunk minden egyes ifjúsági vezetőnek, technikusnak és tinédzsernek, aki lehetővé tette a határtalan egység eme jelképét” – mondták a szervezők. „Reméljük, hogy hamarosan megismételjük ezt az eseményt, és még több tinédzsert és gyülekezetet üdvözölhetünk a következő Játékok Határok Nélkül rendezvényünkön.”

A cikk forrása: https://adventist.news/news/games-without-borders