Az adventisták imára szólítják a testvéreket a muszlimokért

A Hetednapi Adventista Egyház Adventista-Muzulmán Kapcsolatok Globális Központja (GCAMR) arra szólítja fel az egyház tagjait és vezetőit, hogy összpontosítsanak a közelgő ramadánra, hogy 30 napon keresztül imádkozzanak a muszlimokért szerte a világon. A Ramadan, amely 2022-ben április 2-án kezdődik és egy hónappal később, május 2-án ér véget, egy különleges időszak, amikor a muszlimok életüket spirituális dolgoknak szentelik – derül ki a Ramadan Prayer Diary (Ramadán Imanapló) füzetből, amelyet a GCAMR adott ki az esemény előtt.

A ramadán egy olyan időszak, amely magában foglalja a „napi 12 órás böjtöt, a szent könyvük olvasását és a kedvesség cselekedeteit” – olvasható az imanapló füzetében. „Úgy hiszik, hogy ebben az időszakban Isten különös módon látogathatja meg őket.”

A GCAMR igazgatója, Petras Bahadur elmondta, hogy az adventistáknak szerte a világon törekedniük kell arra, hogy imádkozzanak a muszlimokért, különösen a ramadán idején. „Arra biztatunk mindenkit, hogy imádkozzunk értük és a muszlim területekért, hogy Isten különleges módon fedje fel magát” – mondta.

A Ramadan Prayer Diary célja, hogy bevonja az adventista tagokat és a helyi gyülekezeteket szerte a világon, hogy imádkozzanak a muszlim városokért a teljes ramadáni időszakban – magyarázta Bahadur. „Az imanaplóval, mint útmutatóval, gyülekezeteink a ramadán minden napján egy muszlim városra összpontosíthatnak, és imádkozhatnak azért, hogy Isten nyissa meg muszlim testvéreink szívét, hogy befogadják Jézus szeretetét” – mondta. „Gyülekezeteink a ramadán időszakában kedves cselekedetekkel is kimutathatják Jézus szeretetét a közösségükben élő muszlimok felé.”

Nem ez az első alkalom, hogy a GCAMR imanaplót készített. 2021-ben a napló általánosabban az erős muzulmán jelenléttel rendelkező országokra összpontosított. 2022-ben a napló konkrétabban az európai, amerikai, afrikai és ázsiai kontinensek és a Közel-Kelet több, nagyszámú muzulmán jelenlétével rendelkező városára fókuszál. Az olvasmány rövid tájékoztatást nyújt a város történelméről, demográfiájáról, turisztikai helyszíneiről és kihívásairól. Minden nap tartalmaz egy bibliai szöveget és imapontokat a kiválasztott 30 város mindegyikében azonosított igények alapján.

A Ramadan Prayer Diary 2022. április 2-án indul, amikor a gyülekezet tagjai Nur-Sultanért (volt Asztana), Kazahsztán fővárosáért imádkoznak. A város több névváltoztatáson ment keresztül, ami kihívásokat jelentett a lakosság egy részének, akik úgy érzik, nincs szükség a változtatásra.

A 2022-es specifikus megközelítést követve az adventista vezetők szerte a világon arra hívják a gyülekezet tagjait, hogy április 2-án imádkozzanak azért, hogy a Nur-Sultan-i lakosok összhangba kerüljenek a város nevével kapcsolatban, és hogy Isten vágyat keltsen a városlakók szívében a Benne található reményre.

A cikk forrása: https://www.adventistworld.org/adventists-call-to-pray-for-muslims-around-the-world-during-ramadan